İzmir'de "interaktif bahçe" sergisi

İzmir'de "interaktif bahçe" sergisi

İzmir'de insan dokunuşuna duyarlı, müzikli, gerçek bitkilerden oluşan interaktif bahçenin yer aldığı "Akousmaflore" adlı enstalasyon sergisi vatandaşların ziyaretine açıldı- Bitkiler, insanların vücudundan yaydığı görünmeyen enerji anlamına gelen "aura"ya

İZMİR (AA) - İzmir'in Alsancak semtinde açılan "Akousmaflore" adlı enstalasyon sergisinde, insan dokunuşuna duyarlı, müzikli, gerçek bitkilerden oluşan interaktif bahçe ziyarete açıldı.

Fransız Kültür Merkezinde açılan "Akousmaflore" adlı enstalasyon sergisinde oluşturulan interaktif bahçede yer alan bitkiler, insanların vücudundan yaydığı görünmeyen enerji anlamına gelen "aura"ya duyarlı hale getirilerek, insanların kendilerine yaklaşması ve dokunmasıyla çeşitli sesler çıkartıyor.

Fransız sanatçılar Gregory Lasserre ve Anais met den Ancxt'ın eseri olan interaktif bahçe, insan vücuduyla doğanın etkileşimini ölçmek amacıyla oluşturuldu.

Eserin yaratıcılarından Lasserre, serginin açılışında yaptığı konuşmada, interaktif bahçeyle birlikte doğa ve teknolojiyi etkileşim içine sokmak istediklerini kaydetti.

Lasserre, eserlerinin insan vücudunun "aura"sından etkilenerek harekete geçtiğini belirterek, "Yaprağı yavaşça okşadığımda gürültü sesleri çıkarıyor, daha hızlı bastırdığımda ise bağırmaya, çığlık atmaya başlıyor. Böylelikle her bitki ve yaprağın farklı bir ses karakterine sahip olduğunu görüyoruz, eserimiz çok hassas ve kişisel ilişkiye dayanan bir eser. Sizlere tavsiyem daha sonraki zamanlarda tek başınıza bu sesleri dinlemeniz olacaktır. Her bitkiyi belirli bir temelde programlıyorum ama her yaprak insanlardan gelen dokunuşa göre cevap veriyor. Dokundukça bizden ortaya çıkan elektrostatik enerjiyle birlikte her kişinin kendisinin ayrı ayrı yarattığı bir sanat eseri olarak adlandırabiliriz." diye konuştu.

Sergi, 21 Ocak 2017'ye kadar Fransız Kültür Merkezinde vatandaşların ziyaretine açık olacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :