İzmir'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele

İzmir'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele

İzmir'de yılbaşından bu yana yasa dışı geçişleri organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 160 kişiden 74'ü tutuklandı- İki ilçede 3 imalathaneye düzenlenen operasyonda, kaçak üretilen 49 lastik şişme bot ele geçirildi

İZMİR (AA) - İzmir'de göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yılbaşından bu yana organizatör oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 160 şüpheliden 74'ü tutuklandı.

İki ilçede 3 imalathaneye düzenlenen operasyonda ise kaçak üretilen 49 lastik şişme bot ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla göç olaylarında kullanılan lastik şişme botların kaçak üretildiği iş yerlerine operasyon düzenledi.

Bornova ve Menemen ilçelerinde imalathane olarak kullanılan iş yerlerine İzmir Liman Başkanlığı denetmenleriyle gerçekleştirilen operasyonda, kaçak üretilen 49 lastik şişme bot ele geçirildi. İş yeri sahiplerine "ruhsatsız ve lisanssız üretim yapmak" suçundan idari para cezası uygulandı.

- Göçmen kaçakçılığı olayları

Yasa dışı göç olaylarına karşı denetimlerini artıran ekipler, yılbaşından bu yana 71 olayda 2 bin 513 sığınmacıyı yakaladı. Organizatör oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 160 şüpheliden 12'si yabancı uyruklu 74 kişi "örgütlü olarak göçmen kaçakçılığına aracılık ettikleri" iddiasıyla tutuklandı.

-Özel ekip oluşturuldu

Bu arada, deniz yoluyla yasa dışı geçişlerin önüne geçmek için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde özel bir ekibin oluşturulduğu belirtildi.

Kentin farklı noktalarında kapalı kasa kamyonet, minibüs, otobüs gibi araçlarda denetim yapan ekiplerin, insan kaçakçılığının yanı sıra sığınmacıların hayatlarını tehlikeye atan sahte ve taklit kişisel koruyucu malzemelerin imalatı ve satışıyla da mücadelede ettiği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :