İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonları

İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonları

Çeşme ve Menderes ilçelerinde yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı, 51 yabancı uyruklu yakalandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Çeşme ve Menderes ilçelerinde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 3 şüpheli gözaltına alındı, 51 yabancı uyruklu yakalandı.

Menderes ilçesindeki Özdere sahilinde göçmen kaçakçılığı yapılacağı ihbarı üzerine jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, Kalemlik mevkisinde yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla 3 zanlı suçüstü yakalandı, 4'ü kadın, 10'u çocuk 19 Suriyeli, İl Göç İdaresine teslim edildi.

Operasyonda bir tekne motoru, bir bot ve bir dümen ele geçiren ekipler, zanlıların bağlantılarına yönelik çalışmalara devam ediyor.

- Uçakla tespit edildiler

Çeşme'de yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya hazırlanan 32 yabancı uyruklu yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan bilgiye göre, Karaabdullah bölgesinde görev yapan sahil güvenlik uçağı, karada çok sayıda düzensiz göçmen bulunduğunu tespit etti.

İlçe Jandarma Komutanlığının düzenlediği operasyonda 20 Afganistan, 5 Irak, 2 Sri Lanka ve 5 İran uyruklu olmak üzere 32 kişi yakalandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :