İzmir'de GBT kontrolünde polisin şehit edilmesi

İzmir'de GBT kontrolünde polisin şehit edilmesi

Bornova ilçesinde bir polis memurunu şehit eden, diğerini yaralayan zanlı tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü sırasında asker kaçağı olduğu anlaşıldıktan sonra bıçaklı saldırıda bir polisi şehit eden diğerini de yaralayan zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, polis memuru Mehmet Çelik'i (47) bıçaklayarak şehit eden, diğer polis memuru Osman Çoban'ı da yaraladıktan sonra vurularak Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen zanlı Serhat Ceyhan'ın (21) tedavisi tamamlandı.

Hayati tehlikeyi atlatan ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Serhat Ceyhan'ın İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğinde ifadesi alındı.

İzmir Adliyesine sevk edilen zanlı, "kasten öldürmek ve yaralamak" suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Serbest bırakacaklarını söylemişler

Bu arada, polis memurunun şehit edildiği olayda kaşına isabet eden bıçakla yaralanan polis memuru Osman Çoban'ın da saldırıyı anlattığı ifadesi ortaya çıktı.

Ekip arkadaşı Mehmet Çelik ile birlikte sabah 4.15 sıralarında yolda şüpheli gördükleri bir kişiyi durdurarak GBT sorgusu yaptıklarını anlatan Çoban, üzerinde ehliyet ya da kimlik bulunmadığını beyan eden zanlının verdiği TC kimlik numarası üzerinden Pol-Net araştırması yaptıklarını kaydetti.

Çoban, ifadesinde asker kaçağı olduğu için araması çıkan Serhat Ceyhan'a form doldurmasının ardından kendisini serbest bırakacaklarını söylediklerini, 15 gün içinde askerlik şubesine gitmesi gerektiğini belirttiklerini kaydetti.

İlgili formu almak için ekip otosuna gittiği sırada arkadaşı Mehmet Çelik ile zanlının bir otomobilin ön kaputunda boğuştuklarını gördüğünü belirten Çoban, müdahale etmek için koştuğunu, şüphelinin salladığı bıçağın gözünü sıyırdığını anlattı.

Çoban'ın şu ifadeyi verdiği öğrenildi:

"Elinde bıçak olduğunu bana doğru sallayınca anladım. İlk önce Mehmet ile yumruklaştığını düşünmüştüm. Sonra 3 el ateş ederek zanlıyı etkisiz hale getirerek kaçmasın diye kelepçeledim. Hemen olay yerine ambulans çağırdım. Müdahale ettim ama arkadaşımı kurtaramadım."

- Olay

Kemalpaşa Mahallesi 7055. Sokak'ta 6 Mart'ta meydana gelen olayda yol kenarında kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, bilgilerini sorguladıkları Serhat Ceyhan'ın asker kaçağı olduğunu belirlemiş, bu sırada şüpheli, görevli polis memurları Mehmet Çelik ve Osman Çoban'a bıçakla saldırmıştı.

Saldırıda Çelik olay yerinde şehit olurken yaralanan polis memuru Çoban ise sağlık ekiplerince Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :