İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması

Erzincan'daki "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"na ilişkin davada gizli tanık olarak ifade verdiği öne sürülen ve geçen hafta İzmir'de yakalanarak tutuklanan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un eşi de tutuklandı

İZMİR (AA) - Erzincan'da 2009 yılında "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nı uygulamaya koydukları iddiasıyla 14 kişi hakkında açılan ve beraatle sonuçlanan davada gizli tanık olarak ifade verdiği öne sürülen ve geçen hafta tutuklanan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un eşi de İzmir'de gözaltına alınarak tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İzmir'de gözaltına alınan H. Bozkurt, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek İzmir Adliyesine sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderilen H. Bozkurt, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.


Eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, 2009 yılında dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, "Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit" suçlamasıyla yargılandığı, geçen yıl beraatle sonuçlanan davada "Efe" kod adıyla gizli tanık olarak ifade verdiği iddia edilmiş, konuya ilişkin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Erzincan'daki soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Bayram Bozkurt'un Bornova ilçesinde bir evde saklandığını tespit etmiş, 5 Eylül'de operasyon düzenlemişti. Polislerden kaçmak isteyen Bozkurt, demir parmaklıklar üzerinden atlamaya çalışırken ayağını kırmış, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Bozkurt, tutuklanmıştı.

Bayram Bozkurt'un Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan ve FETÖ/PDY soruşturmasında bazı tanık ifadelerinde adı geçen eşi H. Bozkurt, Ege Üniversitesi'ne tedavisi sırasında kocasını ziyarete geldiği sırada polisler tarafından fark edilerek gözaltına alınmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :