İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı sanık olduğu davada, 280 sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu 280 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Ses ve Bilişim Görüntü Sistemi'yle (SEGBİS) kayda alınan duruşmada, iddia makamının esasa ilişkin kısmi mütalaasına karşı olay tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan bazı sanıklar savunma yaptı.

"Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık eski Amfibi Gemiler Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, aleyhine tanıklık yapan bazı askerlerin yalan beyanda bulunduklarını, kendisine iftira attıklarını savundu.

FETÖ ile bağlantısına ilişkin şu ana kadar herhangi somut bir delilin dosyaya girmediğini iddia eden Ergün, kapatılan Bank Asya'da hesabının olmadığını, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını, örgütün sohbetlerine katılmadığını ve örgütün kapatılan kurumlarıyla bir ilişkisinin olmadığının ortaya çıktığını ileri sürerek, darbe teşebbüsüne destek veren bir eylemde de bulunmadığını savundu.

Sözde "yurtta sulh konseyi" tarafından oluşturulan sözde sıkıyönetim listesinde "Batı Görev Grup Komutanı" olarak görevlendirilmesine ilişkin savunma yapan Ergün, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığının lağvedilmesinin ardından bu göreve geleceğini bildiğini dile getirdi.

Ergün'ün avukatı Mehmet Tahsin Soner ise müvekkilinin emrindeki gemi personelinin o gece hiçbir eyleme katılmadığını, onların hakkında adli ya da idari soruşturmanın başlatılmadığını öne sürerek, personeli ve emrindeki gemileri koruduğunu söyledi.

Tutuklu sanık eski üsteğmen Akın Beltek de o gece darbe girişiminin olduğunu kimsenin kendisine söylemediğini ve haberlerde de görmediğini belirterek, kimseye zarar vermediğini söyledi.

Hakkındaki suçlamaları kabule etmeyen Beltek, beraat talebinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :