İzmir'de esnaf semt pazarının kapanmasını protesto etti

İzmir'de esnaf semt pazarının kapanmasını protesto etti

İZMİR (AA) - İzmir'in Bayraklı ilçesinde her cumartesi kurulan Özkanlar semt pazarının esnafı, kendilerine hala yer gösterilmediği için belediye binasına...

İZMİR (AA) - İzmir'in Bayraklı ilçesinde her cumartesi kurulan Özkanlar semt pazarının esnafı, kendilerine hala yer gösterilmediği için belediye binasına siyah çelenk ve ekmek bıraktı.

Pazar yerinde toplanan yaklaşık 60 esnaf, ellerinde Türk bayrakları, ekmek ve dövizlerle Bayraklı Belediyesi binasına yürüyüşe geçti. Polis ekipleri burada güvenlik önlemi aldı.

"Çocuklarımızın geleceğini geri ver", "Ekmeğimizi geri istiyoruz" dövizleri taşıyan esnaf, Bayraklı Belediyesinin önüne siyah çelenk bıraktı.

Esnaf adına açıklama yapan Faysal Acar, mahkeme kararı ile kapatılan pazar yerinin yeniden kurulması için Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın söz verdiğini belirtti.

Pazarcı esnafının geçim sıkıntısı çektiğini dile getiren Acar, "Sorunun çözümü için 6 yıllık zaman dilimi olmasına rağmen, hiçbir çözüm üretilmemiştir. Bayraklı Belediyesi sorunu çözmek yerine esnafı ve halkı mağdur etmiştir. Esnafın ekmeğini elinden almıştır. Biz artık giderlerimizi karşılayamıyoruz. En kısa sürede başkandan pazar yeri sorununa bir çözüm bulmasını bekliyoruz." dedi.

Binanın dış duvarının üstüne ekmek bırakan esnaf, sloganlar atarak dağıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :