İzmir'de çocuğa "kötü muamele" iddiası

İzmir'de çocuğa "kötü muamele" iddiası

İzmir'de 4 yaşındaki çocuğa kötü muamele yaptıkları iddiası ile yargılanan dedeye, anneanneye ve teyzeye verilen hapis cezasının para cezasına çevrilmesi kararının temyizi için başvuru yapılacak

İZMİR (AA) - İzmir'de 4 yaşındayken M.B.Ö'ye çocuğa kötü muamele yaptıkları iddiası ile yargılanan dedeye, anneanneye ve teyzeye verilen hapis cezasının para cezasına çevrilmesi kararının temyizi için başvuru yapılacak.

Çocuğun avukatı Atilla Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanıkların "basit yaralama suçundan cezalandırıldığını, sanıklara yaklaşık 6-8 ay arasında değişen hapis cezası verildiğini bunun daha sonra adli para cezasına çevrildiğini söyledi. 

Ertekin, çocuğa yapılan kötü muamelenin doktor raporları ve fotoğraflarla belgelendirildiğini ifade ederek, "Sanıklar hakkında kasten adam yaralama suçunda 2-5 yıl arasında hapis cezası istenmişti. Ancak sanıklar basit yaralama suçundan cezalandırıldı. Temyiz için Yargıtay'a başvuracağız" dedi. 

- Olay

Menemen ilçesinde eşi Filiz A.'dan 2010 yılında boşanan Hayri Ö'ye mahkeme tarafından oğlunun velayeti verildi. M.B.Ö'yü annesiyle görüşmesi için ona bırakan baba, bir hafta sonra çocuğunu görmeye geldiğinde oğlunun vücudundaki morlukları ve darp izlerini görmesi üzerine hastaneden oğlunda "dayak ve cebir izleri" olduğuna dair rapor aldı. Konuyla ilgili soruşturma açıldı. Baba Hayri Ö, soruşturma sürerken anne Filiz A'yı silahla öldürdü ve 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Öte yandan, babasının başvurusu üzerine M.B.Ö'nün dede, anneanne ve teyzesine çocuğa kötü muamele yaptıkları gerekçesiyle "kasten yaralama" suçundan dava açıldı. Bu dava sonucunda mahkeme, teyze Yeliz D'yş 180 gün hapis cezası karşılığında 3 bin 600 lira, dede Feyzi A. ve anneanne Fikriye A.'ya 255 gün karşılığında 4 bin 500 lira para cezasına çaptırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı