İzmir'de belediye şoförlerinin açtığı dava

İzmir'de belediye şoförlerinin açtığı dava

İzmir'de toplu ulaşım hizmetini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü kadrosuna geçmek için açtıkları davayı kazanmalarının ardından işten çıkarılan şoförlerden Alper Şen, işe iade davasını kazandı

İZMİR (AA) - İzmir'de toplu ulaşım hizmetini sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü kadrosuna geçmek için açtıkları davayı kazanmalarının ardından işten çıkarılan şoförlerden biri olan Alper Şen, açtığı işe iade davasını kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına rağmen kadrolarının belediyenin şirketi İZELMAN'da olan şoförlerin açtığı davada mahkemenin işçiler lehine karar vermesinin ardından 100'den fazla şoför işten çıkarıldı.

Bu şoförlerden Alper Şen, avukatı Volkan Çakır aracılığıyla İzmir 10. İş Mahkemesi'nde işe iade davası açtı.

Hakim Aynur Özcan İlhan, karar duruşmasında işveren İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nce yapılan fesih kararının geçersizliğine ve davacı Alper Şen'in işe iadesine hükmetti.

Davacının yasal süre içinde başvurmasına rağmen işverence süresi içinde işe başlatılmaması halinde ödenmesi gereken tazminat miktarının, davacının kıdemi ve fesih sebebi göz önüne alınarak davacının 4 aylık brüt ücreti tutarında belirlenmesine de karar verildi.

Avukat Volkan Çakır, müvekkilinin ve aynı durumda olan diğer işçilerin ESHOT'a ait iş yerinde şoför olarak çalışmalarına rağmen işe girişinin belediye şirketi İZELMAN AŞ üzerinden gösterildiğini, bu yüzden işçilik hak ve alacaklarının eksik ödendiğini, haziran ayında açtıkları davaları kazanarak şoförlerin kadrolarının ESHOT'a geçtiğini dile getirdi.

Çakır, “Kadro davalarının kazanılmasıyla, şoförler 20'şerli gruplar halinde işten çıkarılmaya başladı. 'Verimsiz çalışma' gibi haksız ve gerçek dışı gerekçeyle bugüne kadar 100'den fazla şoför işten çıkarıldı. Müvekkilimin işe iade davası, diğer işçiler için de emsal teşkil edecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı