İzmir'de Aydın Gün anısına konser

İzmir'de Aydın Gün anısına konser

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından, 31 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 20.00’de Elhamra Sahnesi’nde Aydın Gün anısına konser verilecek.İzmir...

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından, 31 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 20.00’de Elhamra Sahnesi’nde Aydın Gün anısına konser verilecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden yapılan açıklamada, Ankara Operası ve İstanbul Şehir Operası'nı tek başına kuran, 1309 sayılı Kanun'u yazarak Opera Bale Genel Müdürlüğünün açılmasına katkı sunan, 1973'te İstanbul Uluslararası Müzik Festivali'ni başlatan ve yıllarca uluslararası boyutta yöneten, Türkiye'nin tüm operacı ve balecilerinin meslek sahibi olmasını sağlayan Aydın Gün'ün konserle anılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, tamamıyla Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirileceği konser, Şadi Erdoğan’ın rejisi ile sunulacak.

Piyanist Cemile Cabbar’ın eşlik edeceği konser için koreografiyi Banu Dağcıoğlu Türkeli üstlendi. Sopranolar Nazlı Alptekin, Aytül Büyüksaraç, Beril El, Çiğdem Tezişçi, tenorlar Fırat Yalçınkaya, Barış Yanç ile baritonlar Hüseyin Çanlıoğlu ve Gökhan Koç’un solist olarak katılacağı konserde, bale sanatçıları Koza İpek, Selahattin Erkan, Damla Acar ve Göksu Kaçan da görev alacak.

Alp Ayvazoğlu, Hakan Gürkan, Ahmet Suat İde ve Simge Özdayı'nın orkestra sanatçıları olarak görev üstleneceği konserin ışık düzenlemesini Oktay Kanca, projeksiyon sorumluluğunu Ahmet Şeren yapacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :