İzmir'de araç çağırma uygulaması geliştirdiler

İzmir'de araç çağırma uygulaması geliştirdiler

Cep telefonundan araç çağırma hizmeti sunan bir uygulamanın Yaşar Üniversitesi Kuluçka Merkezi'ndeki mühendisler tarafından geliştirildiği belirtildi- Şirket Üst Yöneticisi Kim: - "İzmir'in Türkiye'nin silikon vadisi olabileceğini, bunun için bir engel bu

İZMİR (AA) - Yaşar Üniversitesi Minerva Kuluçka Merkezi'nde geliştirilen araç çağırma uygulamasının İzmir ve İstanbul'da kullanılmaya başlandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Uber Türkiye'nin kurucuları arasında yer alan Güney Koreli Austin Kim ve yerli yatırımcılardan oluşan bir grup girişimcinin geliştirdiği yeni araç çağırma uygulaması GelGit, İzmir’de Türk mühendislerin oluşturduğu 10 kişilik ekip tarafından geliştirildi.

Uygulama mağazalarında hizmete açılan sistem üzerinden anlık olarak araç çağırılabildiği veya sonraki bir tarihe rezervasyon yapılabildiği ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen GelGit'in Üst Yöneticisi Austin Kim, yasal düzenlemelere uygun hizmet vermenin en çok hassasiyet gösterdikleri husus olduğunu, tüm işlemlerinin kayıt altında olduğunu ve her yolculuk sonrası müşterilere e-fatura gönderdiklerini dile getirdi.

İzmir’in yenilikçi ve girişimlere açık bir kent olduğunu, bu nedenle İzmir’den başlamayı tercih ettiklerini ve olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Kim, şu değerlendirmede bulundu:

"İzmir, mevcut ve gelecekteki büyüme potansiyeliyle dikkati çeken bir kent. Hem kente katkı sağlayabilmek hem de gençlere ve girişimciliğe destek olabilmek için Yaşar Üniversitesi Minerva Kuluçka Merkezinde yer almak istedik. Yaşar Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte GelGit'in yanı sıra akıllı şehirler, ulaşım teknolojileri gibi alanlarda farklı bilimsel projeler üzerinde çalışıyoruz.

Ar-Ge ekibimizi de İzmir’e taşıdık. İzmir’de yeterli fırsatlar olmadığı için yeni mezun bilgisayar ve yazılım mühendisleri İstanbul’a gitmek zorunda kalıyordu. Son yıllarda teknoloji şirketlerinin İzmir’e taşınması ile birlikte ekosistemin geliştiğini görebiliyoruz. Teknoloji sektörüne katkıda bulunmak ve bölgesel başarı hikayesi çıkmasına destek vermeyi amaçlıyoruz. İzmir’in de Türkiye’nin silikon vadisi olabileceğini, bunun için bir engel bulunmadığını düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :