İzmir'de 3,5 yaşındaki çocuğa köpeğin saldırması

İzmir'de 3,5 yaşındaki çocuğa köpeğin saldırması

Köpeğin sahibi, ilk duruşmada tahliye edildi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 3,5 yaşındaki çocuğun, köpeğin saldırısı sonucu yaralanmasıyla ilgili davada köpeğin sahibi tahliye edildi.

Yeşilyurt Sevgi Yolu'nda bir köpeğin 3,5 yaşındaki Kerem Berat İşcan'a saldırması ve yaralamasına ilişkin dava, İzmir 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Tutuklu sanık Ş.G ve çocuğun babası Serkan İşcan'ın hazır bulunduğu duruşma öncesi mahkemenin bulunduğu koridor ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Duruşmada Serkan İşcan, Ş.G hakkında şikayetçi olduğunu söylerken, sanık ise "Olay günü köpeğimi gezdirmek için çıktım. Bir anda elimden kaçıp çocuğa doğru koştu. Saldırgan olduğunu bilmiyordum. Bir anda çocuğa saldırdı" şeklinde ifade verdi. Ş.G olayda ihmali bulunduğu iddiasını kabul etmediğini belirtti.

Duruşmanın ardından mahkeme, sanık Ş.G'nin tahliyesine karar verdi, duruşmayı ekim ayına erteledi. Kararın ardından İşcan'ın ailesi ve sanığın yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

İşcan ailesinin avukatı Ufuk Mansuroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin Kerem'in işitme ya da uzuv kaybı yaşayıp yaşamadığı konusunun tespiti için rapor istediğini, olayın görüntülerini bilirkişiye gönderdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sahibi bu köpeği taşıyorsa, ağzına kafes takması ve gerekli önlemi alması lazımdı. Köpeğin saldırgan bir psikolojide olduğunu bilmesi gerekiyordu. Bazıları köpeğin, sahibi tarafından dövüşlerde kullandığını söylüyor ama bu bilgi net değil. Eğer böyle bir durum varsa işin rengi değişir. Köpek, çocuğun kolunu da kopartabilirdi, boğazını ısırıp ölmesine bile sebep olabilirdi. Ş.G, 'Köpek tasmadan koptu, gitti' ifade verdi ancak görgü tanıklarına göre köpekte tasma yoktu."

Ekim ayında yapılacak duruşmada mahkemeye tanıklarını dinleteceklerini ve kamera kayıtlarını sunacaklarını dile getiren Mansuroğlu, Ş.G'nin olayda ihmali olduğunu, tahliye kararının verilmesinde mahkemenin "aceleci" davrandığını savundu. 

İzmir'de 23 Temmuz 2015 tarihinde arkadaşlarıyla bakkala giden Kerem Berat İşcan, Ş.G'ye ait olduğu iddia edilen Dogo Argantina cinsi köpeğin saldırısı sonucu başı ve kolundan yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı