İzmir'de "3. Ebeler-Bebeler-Gebeler Buluşması"

İzmir'de "3. Ebeler-Bebeler-Gebeler Buluşması"

"Ebeler Haftası" etkinlikleri kapsamında, ebeler doğumunda bulundukları çocuklarla bir araya geldi

İZMİR (AA) - Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ege Doğumevinde, ebeler, doğumunda bulundukları çocuklar ve bebek bekleyen annelerle bir araya geldi.

Ege Doğumevinde düzenlenen etkinlikte konuşan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Dilek Orbatu, 21-28 Nisan'daki Ebeler Haftası kapsamında bu yıl ilk defa ebeler, dünyaya getirdikleri çocuklar ve gebeleri bir araya getirerek çok farklı bir etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Anneler ve bebeklerin taşıdıkları riskler nedeniyle sağlık hizmetlerinde öncelikli hizmet alması gereken en önemli grubu oluşturduğunu kaydeden Orbatu, 2015 yılının Haziran ayında açılan gebe bilgilendirme okulunda anne ve bebek ölümlerini azaltmaya yönelik yaptıkları çalışma kapsamında birçok gebeye ulaştıklarını ifade etti.

Ege Doğumevinde 10 yıldan bu yana ebe olarak görev yapan Fatma Bayraktaroğlu da doğumunda bulunduğu 1,5 aylık Güneş Birol bebek ile törende bir araya gelmesinin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Bayraktaroğlu, "Benim için çok farklı bir Ebeler Günü oldu, heyecanlandım. Bir insanın dünyaya gelmesine sebep olduğunuz için çok mutlu oluyorsunuz. Ailelerin bu mutluluğunu görmek beni çok mutlu ediyor." dedi.

Doğum yapma korkusu olan 34 yaşındaki Ebru Yıldırım Birol ise Fatma ebenin doğum sürecinde kendisine destek olmasının ardından rahat ve huzurlu bir doğum gerçekleştirdiğini ifade etti.

Etkinlikte, annelere çocuklarının doğumunun ardından alınan ayak izlerinin üzerine basıldığı sertifika verildi.

Gebe bilgilendirme okulunda eğitim alan hamilelere ve meslekte 25 yılını dolduran ebelere de teşekkür belgesi verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :