İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali'ne doğru

İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali'ne doğru

İzmir'de bu yıl 15'inci kez düzenlenen, yerli ve yabancı kategoride 63 ülkeden binin üzerinde yarışmacının katıldığı festivalde, finale kalan 30 film "Altın Kedi"nin sahibi olmak için yarışacak

İZMİR (AA) - İzmir'de yerli ve yabancı kategoride 63 ülkeden binin üzerinde yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali'nde, finale kalan 30 film "Altın Kedi"nin sahibi olmak için yarışacak. 

Bu yıl kapılarını 15'inci kez açmaya hazırlanan festival, 1 Kasım'da Fransız Kültür Merkezi’ndeki açılış töreniyle başlayacak.

Yerli ve yabancı kısa filmlerin, kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde yarışacağı festivalin jüri üyeliklerini yönetmen Tunç Başaran, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, aktris Nilüfer Açıkalın, Bremen Film Büro Yöneticisi Klaus W. Becker ve sinema yazarı Gulbara Tolomushova yapacak. 

- Ustalara "Emek ödülü"

Festivalde, Türk Sineması’nın "Godzilla"sı olarak anılan set amiri Selahattin Geçgel’e, Kemal İnci’ye, oyuncu Kutay Köktürk’e ve sinema yazarı Sadi Çilingir’e "Emek Ödülleri" verilecek.

Öte yandan festivalde özel gösterimlerle 150’yi aşkın kısa film İzmir’deki üniversitelerde öğrencilere sunulacak. Festivalin "Gençlik Ödülü" ise, izledikleri filmlere verecekleri oylarla öğrenciler tarafından belirlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı