İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş:

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş:

"İzmir'in yılan hikayesine dönen Balçova İnciraltı planlarının artık yürürlüğe girerek, bölgenin sağlık ve termal turizmine açılmasını umut ediyoruz"

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, uzun yıllardır tartışılan İnciraltı imar planlarına ilişkin, "İzmir'in yılan hikayesine dönen Balçova İnciraltı planlarının artık yürürlüğe girerek, bölgenin sağlık ve termal turizmine açılmasını umut ediyoruz." ifadesini kullandı.

Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, İnciraltı bölgesinin sağlık ve termal turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyel değerlendirildiğinde "İzmir'de 12 ay turizm" hedefine ulaşılabileceğini belirtti.

Kent merkezinde sağlık ve termal turizm yatırımlarının yapılabileceği tek yerin Balçova termal alanı ve İnciraltı bölgesi olduğunu ifade eden Demirtaş, İnciraltı'nın yürürlükte bir imar planı bulunmadığına dikkati çekti.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki 1990'lı yıllardan beri hem SİT dereceleriyle hem de yapılan planlarla ilgili konularda pek çok kez yargıya taşınan İnciraltı'nın şu an yürürlükte bir imar planı bulunmamaktadır. İmar planları yürürlüğe girmediği sürece bu şekilde devam edecektir. Bu noktada kaybeden İzmir ve ülke turizmi ile ekonomisidir. Bölgenin turizm yatırımlarına açılmasından kastımız bölgedeki doğal karakteristik yapı bozulmadan, koruma kullanma dengesi gözetilerek değerlendirilmesi ve buna göre yapılaşma koşullarının getirilmesidir. Bu alanda AVM yapımına olanak verecek fonksiyonlar getirilmemeli; sağlık ve termal turizm ile bu sektörlere personel yetiştirecek eğitim tesislerinin bölgede oluşmasına izin verilmelidir. Ayrıca 'İzmir Körfez Geçiş' projesi kapsamında bir ucunun İnciraltı bölgesinden geçmesi planlandığı için projenin 1/25.000, 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planlarına da işlenmesi gerekmektedir. İzmir’in yılan hikayesine dönen Balçova İnciraltı planlarının artık yürürlüğe girerek, bölgenin sağlık ve termal turizmine açılmasını umut ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :