İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

4 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 32 zanlıdan 25'i tutuklandı

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 şüpheliden 25'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir, Ankara, Antalya ve Gaziantep'te önceden belirlenen adreslere 5 Ekim'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 32 zanlının, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, "Silahlı FETÖ/PDY üyesi olmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 25'i tutuklandı, 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Operasyon

İzmir'de FETÖ/PDY'nin sözde Karşıyaka eyaleti yapılanmasına yönelik 3. dalga olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında daha önce de 17 Mayıs'ta 73 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Fetullah Gülen'in yeğeni örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu iddia edilen Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.

Operasyonda ele geçirilen kayıtlar ve muhasebe takip programlarındaki incelemede, örgütün sözde eyalet yapılanmasındaki Karşıyaka bölgesinden sağladığı gelir ve bunların dağıtımına ilişkin bilgilerin ayrıntılı şekilde yer aldığı saptanmıştı.

Buna göre, İzmir'in kuzeydeki ilçelerinin yer aldığı bölgeden "kurban, burs ve himmet" adı altında bir yıl içerisinde yaklaşık 330 milyon lira gelir sağlandığına ilişkin bilgilere rastlanmış, bu gelirden yüzde 15'lik payın örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e aktarıldığı ve "Pensilvanya" diye kayda geçirildiği iddia edilmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :