İzmir merkezli 4 ildeki FETÖ/PDY soruşturması

İzmir merkezli 4 ildeki FETÖ/PDY soruşturması

Gözaltına alınan 98 şüpheliden 60'ı adliyeye sevk edildi

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 98 şüpheliden 60'ı adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İzmir merkezli Konya, Kütahya ve Manisa'da örgütle bağlantılı adliye çalışanlarına yönelik operasyonda yakalanan şüphelilerden 60'ının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan 22'si savcılıktaki sorgularının ardından, 3'ü ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 13'ü tutuklama, 22'si de adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

38 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

İzmir merkezli 4 ilde 26 Eylül'de düzenlenen operasyonda İzmir Adliyesinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 101 şüpheliden 88'i gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında zabıt katipleri, mübaşirler ve yazı işleri müdürleri ile yakınlarının bulunduğu belirtilmişti.

Operasyonun, İzmir Adliyesine yönelik 10 Ağustos'ta düzenlenen ve FETÖ adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu 81 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilen soruşturmanın devamı olduğu kaydedilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :