İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin flamingolara zarar verdiği iddiası

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin flamingolara zarar verdiği iddiası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, "projenin kuş cennetinde yaşayan flamingolara zarar verebileceği" iddialarının doğru olmadığını bildirdi

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığından, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin kuş cennetindeki flamingolara zarar verebileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin kuş cennetinde yaşayan flamingolara zarar verebileceği" yönünde iddiaların yer aldığı belirtildi.

Gediz Deltası'ndaki kuş cennetinin, dünyanın en büyük flamingo adalarından birisi olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Nesli azalmakta olan bir tür, Bakanlığımızın üstün gayretleri neticesinde kendisine yaşam alanı bulmuş, yok olmaktan kurtulmuştur. Bakanlığımızın gereken hassasiyeti fazlasıyla gösterdiği bu alanın heba edilmesine seyirci kalması mümkün değildir. Nitekim İzmir Körfez Geçişi Projesi, Gediz Deltası Ramsar Alanı sınırına 1,5 kilometre mesafede, haberde adı geçen flamingo adasına ise yaklaşık 12 kilometre mesafededir. Projenin meşakkatli bir sürecin sonunda hayata döndürülen flamingoları etkilemesi söz konusu değildir. Bu iddia da kuş cenneti protokolünün feshi ile alakalı gündeme gelen diğer iddialar gibi asılsızdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :