İzmir içme suyu projesinde sona doğru

İzmir içme suyu projesinde sona doğru

DSİ tarafından yapımı devam eden ve İzmir'in 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir içme suyu projesinde sona yaklaşıldı- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Projenin bir an evvel bitirilmesi için biz de elimizi taşın altına koyduk

İZMİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir içme suyu projesinde sona yaklaşıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İzmir içme suyu projesi kapsamında su kaynağı olan ve 2009 yılında tamamlanarak hizmete açılan Gördes Barajı'nda 450 milyon metreküp su depolanarak buradan İzmir'e yılda 59 milyon metreküp içme suyu temin edileceği aktarıldı.

Projenin 35 kilometrelik ilk ayağının 2010 yılında hizmete açıldığı ikinci etabının ise birkaç ay önce tamamlandığı hatırlatılarak "İzmir İçme suyu İsale Hattı 3. Kısım" inşaatında ise son aşamaya gelindiği aktarıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir İçmesuyu Projesi ile 1 milyon 500 bin kişiye içme suyu temin edileceğini belirterek şunları kaydetti:

"DSİ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında varılan mutabakata göre içme suyu isale hattı ile içme suyu arıtma tesisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesine karar verilmişti. Ancak projenin bir an evvel bitirilmesi için biz de elimizi taşın altına koyduk ve isale hattının inşaatının DSİ vasıtasıyla yapılmasını sağladık. Yakın zamanda hizmete alacağımız tesisimiz şimdiden İzmirimize ve ülkemize hayırlı olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :