İzlanda Teknik Direktörü Hallgrimsson iddialı konuştu

İzlanda Teknik Direktörü Hallgrimsson iddialı konuştu

"Yarın Türkiye maçında da gol yememeye çalışacağız. Takım olarak, her zaman daha iyi oynamayı hedefliyoruz"

İzlanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarın yapacakları Türkiye maçında gol yememeye çalışacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda düzenlenen ve futbolcu Aron Einar Gunnarsson'da yer aldığı basın toplantısına katılan Hallgrimsson, Ankara'daki yaşanan terör saldırısıyla ilgili, Türkiye ve Türk halkına başsağlığı dilediğini ifade etti.

Yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını belirten Hallgrimsson, "Bizim yapacağız şey, futbolun insanları birlik ve beraberlik içerisinde birleştirmesini temenni etmek. Umuyoruz ki böyle şeyler bir daha olmaz" dedi.

Hallgrimsson, milli takım olarak, bir anlayışları olduğunu ve bunun değişmeyeceğini vurgulayarak, "Şu ana kadar bu eleme aşamasında nasıl ilerlediysek, Türkiye maçında da öyle devam etmek istiyoruz. Her zaman takımın bir sonraki maça kadar daha iyi durumda olmasını istiyoruz. Yarın Türkiye maçında da gol yememeye çalışacağız. Takım olarak, her zaman daha iyi oynamayı hedefliyoruz. Takımın ileriye dönük devamlılığını sağlayacak ve takım prensiplerinden şaşmayacak şekilde ilerlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Blind'in tebrik e-postası

Hallgrimsson, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'in, Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde etmelerinden dolayı tebrik e-postası göndermesi konusuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İzlanda olarak, ilk gruptan çıkacağımız garantilendikten sonra birçok federasyon yetkililerden ve teknik direktörlerden de tebrik mesajı aldım. Bu doğrudur. Tebrik mesajları atan ülkelerin içinde Hollanda da var. Şu anda maç için buradayız. Türkiye'de ve Hollanda'da oynayan oyuncularımız var. Burada art niyet aramıyorum. Sadece tebrik mesajı yollanmıştı ama ilk gruptan çıkmamızın garantilediği zaman."

 Takımla ilgili bilgi veren Hallgrimsson, antrenmanda sakatlanan kaleci Hannes Halldorsson'un Türkiye maçında oynamayacağını takımın geri kalanında herhangi bir sağlık probleminin olmadığını aktardı.

Kaptan Gunnarsson: "Türkiye'ye 3 puan almak için geldik"

İzlanda Milli Takımı Kaptanı Aron Einar Gunnarsson da gruptan çıkmayı garantilemelerine rağmen Türkiye'ye galibiyet için geldiklerini söyledi.

Türkiye karşılaşmasının takımın gelişimi için önemli olduğuna değinen Gunnarsson, "Türkiye'ye başka bir ülkeye yardım için değil 3 puan için geldik. Bu maç, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak için önemli bir müsabaka. Gruptaki başka takımların puan durumuna bakmıyoruz. Bu maç bizim için önemli olacak. Biz burada İzlanda Milli Takımı ve İzlanda için oynayacağız" görüşlerini aktardı. 

Gunnarsson, gruplarda İzlanda'nın favori görülmemesine karşın grubu lider kapatmayı başardıklarının hatırlatılması üzerine, "Kura çekiminde dışarıdan bakıldığında bizi favori olarak göstermiyorlardı ancak kendimizi her zaman geliştirme yönünde ilerledik. Önemli olan bu grubu iyi ve güçlü bir şekilde bitirmek. Zor rakiplerle oynayacağımızı biliyorduk ama takım ruhunu ileriye taşıdık. Kendimize inandık ve inanmaya devam ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı