İzinsiz gösterilerde kuyumcu soygunu

İzinsiz gösterilerde kuyumcu soygunu

Batman'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında yüzleri maskeli kişilerin bir kuyumcu dükkanını soyma anı güvenlik kameralarınca kaydedildi

BATMAN (AA) - Batman'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında yüzleri maskeli kişilerce bir kuyumcu dükkanının soyulma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, 6-8 Ekim'de terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek izinsiz gösterilerin düzenlendiği Batman'da, yüzleri maskeli kişilerce Gülistan Caddesi'ndeki bir kuyumcu dükkanının soyulma anları güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Görüntülerde, yaklaşık 10 kişilik bir grup ellerindeki levyelerle ilk olarak iş yerinin güvenlik kameralarını kırması, ardından da elektronik kepengi açmaya çalışması yer alıyor.

Yüzü kapalı kişilerin, iş yerinin kepengini açtıktan sonra altınları alıp olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

Uzaklaşma esnasında ellerinden yere düşen altınları da almayı ihmal etmeyen kişilerin, bu sırada yanlarından geçen vatandaşlara da aldırış etmemesi dikkati çekti.

İş yeri sahibi Zafer Kuyumcu, olayda yarım kilogram altınının çalındığını, bunun yanı sıra iş yerine verilen zararla birlikte toplam 50 bin liralık kaybının olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı