İzdso Kapanış Konserini Efes Antik Kenti'nde Verdi

İzdso Kapanış Konserini Efes Antik Kenti'nde Verdi

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) 2014- 2015 konser sezonunun kapanışını Efes Antik Kenti'nde gerçekleştirdi. Müziğin insan ruhunda...

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) 2014- 2015 konser sezonunun kapanışını Efes Antik Kenti'nde gerçekleştirdi. 

Müziğin insan ruhunda ve bedenindeki iyileştirici etkisini, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası asıl listesine dahil olması için gün sayılan Efes Antik Kenti'nde sanatseverlere gösteren İZDSO, izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Etkinlikte ilk olarak İZDSO sahne aldı. Daha sonra Şef Alessandro Cedrone’nin yönettiği Ankara Devlet Çoksesli Korosu birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Astor Piazzolla ve Martin Palmari’nin tango eserlerinin seslendirildiği ve Tolga Salman ile Evrim Keskin'in solist olduğu konseri, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Efes Müze Müdürü Cengiz Topal ile çok sayıda sanatsever izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı