İYİ Parti’ye büyük şok...İstifalar peş, peşe geldi...

İYİ Parti’ye büyük şok...İstifalar peş, peşe geldi...

İyi Parti’de Kocaeli il başkanı Haluk Ulusoy’un görevini bırakmasının ardından 65 kişinin parti üyeliğinden istifa ettiği iddia edildi.

Meral Akşener’in kurduğu İyi Parti’de Kocaeli teşkilatı bugün şoke eden bir haberle sarsıldı. Partinin il başkanlığına henüz bir hafta önce atanan Haluk Ulusoy görevinden istifa etti.

Ulusoy, Devlet Bahçeli’nin helvasını yemek istediğini belirten bir paylaşımda bulunmuş ve tartışma yaratmıştı. Ulusoy’un İzmit ilçe başkanı olarak atadığı Yasemin Met’in de genel merkezden onay alamaması bardağı taşırdı. Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Koray Aydın’ın Kocaeli’ye fazla müdahale etmesi ve ülkücü kökenli isimleri ilçe başkanı yapmak istemesinin de istifada etkili olduğu öğrenildi.

İSTİFALARI EVİNE GÖNDERDİLER

İyi Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nda asıl tartışma yaratacak iddia ise gün ortasında ortaya atıldı. Ankara kulislerini sarsan bilgiye göre Haluk Ulusoy’un görevi bırakmasıyla birlikte 65 kişi partiden istifa etti. İyi Parti’nin Kocaeli il teşkilatında üye olan isimlerin istifalarını Meral Akşener’in ikametine postayla gönderdikleri, konunun kamuoyundan sır gibi saklandığı öne sürüldü.

Kaynak: Kocaeli Barış Gazetesi