İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen:

"İYİ Parti'nin mahalli seçimlerde bir ittifak girişimi yok"

MUŞ (AA) - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, İYİ Parti'nin mahalli seçimlerde bir ittifak girişiminin bulunmadığını bildirdi.

Seymen, beraberinde Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ve Genel İdare Kurulu üyeleri İrfan Alpat, Ferya Tanrıverdi ve Celal Karapınar ile geldiği Muş'ta İYİ Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Seymen, partinin başkanlık divanı üyelerinin hafta sonuna kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini gezeceğini aktardı.

Seymen, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin devrine ilişkin tartışmalarla ilgili, "İş Bankası hisseleri üzerinden bir tartışma dönüyor. CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri hiç umurumda değil. Ama Atatürk vasiyet yazmış ve hisseleri İş Bankası'na bırakıp, geliri Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na verilecek demiş. Hepiniz vasiyet yazabilirsiniz. Eğer, bu vasiyetname iptal edilirse, Atatürk'ün kendi iradesiyle verdiği malı onun elinden başkasına verirseniz, tapuyu delmiş olursunuz. Artık kimsenin tapu güvencesi olmaz." diye konuştu.

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Seymen, şunları söyledi:

"İYİ Parti'nin mahalli seçimlerde bir ittifak girişimi yok. Çünkü, Anayasamız'da mahalli seçimlerde yasal olarak bir ittifak yapmak söz konusu değil. Genel seçimlerin dinamikleri yerel seçimlerden çok farklı. O yörenin sevilen sayılan insanları aday olduğu takdirde, siz genel merkezden istediğiniz kadar ittifak yapmayacağız deyin, yerelde seçmen ittifakı o sandıkta yapıyor. Dolayısıyla bu seçmenin sandıkta yapacağı kararın önüne kimse geçemez."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :