İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Ok:

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Ok:

"İYİ Parti iktidarında başta Filistin olmak üzere tüm mazlum ve mağdurların hakkını koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın"

TBMM (AA) - İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "İYİ Parti iktidarında başta Filistin olmak üzere tüm mazlum ve mağdurların hakkını koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin her geçen gün bir önceki günü aratan gelişmelerle karşı karşıya kaldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'le ilgili açıklamasını, İslam alemini ve Ortadoğu'yu savaş alanına çevirecek bir adım atmasını birçok kişinin beklemediğini ifade eden Ok, "Bizim için Trump'ın, emperyalistlerin yaptığı çok sürpriz değil ama bu noktaya gelinmesinde AK Parti hükümetlerinin çok büyük katkılarının olduğunu da hatırlatmak isterim. Daha düne kadar Sayın Erdoğan, 'Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanıyım' diye övünüyordu. Biz biliyoruz ki büyük Türk milleti biliyor ki Büyük Ortadoğu Projesi eşittir Büyük İsrail Projesidir. Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanı olanlar bugün Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesinde çok büyük katkı ve emeklerinin olduğunu da ifade etmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Ok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iktidara geldiği dönemde İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirdiğini, kendisini de "Filistin Kasabı" olarak bilinen Ariel Şaron'un karşıladığını anımsattı. Şaron'un bu karşılamada Erdoğan'a "Yahudi milletinin başkenti, İsrail'in başkenti Kudüs'e hoş geldiniz" dediğini ileri sürdüğü bir karşılama töreni videosunu izleten Ok, şunları kaydetti:

"Erdoğan, bu sözlere o gün hiçbir tepki vermediği gibi bunu destekler mahiyette birtakım ikili ilişkilerde bulunuyor, anlaşmalar imzalıyor. Erdoğan, bu durumu eleştirenlere de en ağır hakaretlerle saldırıyor ve 'Paranın dini imanı olmaz' diyor. Mavi Marmara olayında da benzer çelişkileri herkes gördü. Milletin aklı ile alay etmesinler. Her şey ortadadır. Bizler İYİ Parti olarak bu çelişkilere asla müsaade etmeyeceğiz. Erdoğan'ın ne zaman hangi gömleği giydiğini takip etmeye yetişemiyoruz. İYİ Parti iktidarında başta Filistin olmak üzere tüm mazlum ve mağdurların hakkını koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :