"İyi oynarsam sonuna kadar gidebilirim"

"İyi oynarsam sonuna kadar gidebilirim"

- Avustralya Açık'ta mücadele eden milli tenisçi Ergi Kırkın:"(Gençler kategorisi tek erkeklerde ikinci tura yükselmesi) Kura şansının yanımda olduğunu düşünüyorum. İyi başladım. İlk turu geçtiğim için mutluyum"


MELBOURNE (AA) - RECEP ŞAKAR - Avustralya Açık'ta bir grand slam turnuvasının gençler kategorisinde tek erkeklerde ana tablo maçı kazanan ilk Türk olma unvanını elde eden milli tenisçi Ergi Kırkın, "İyi oynarsam sonuna kadar gidebilirim." dedi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta, gençler kategorisinde çıktığı tekler maçını kazanarak Türk tenis tarihine geçen milli tenisçi Ergi Kırkın, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Strese girmemek için Avustralya Açık'ı normal bir turnuva gibi düşünmeye çalıştığını belirten Ergi Kırkın, "İlk tur için çok kolay bir kura değildi, rakibimi tanıyordum. Fena oynamadım. İyi başladım. İlk turu geçtiğim için mutluyum. İkinci tura odaklanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Mili tenisçi, Avustralya Açık'ta ikinci tura yükselerek bir grand slam turnuvasının gençler kategorisinde tek erkeklerde ana tablo maçı kazanan ilk Türk olmasını ise "Tabii ki güzel bir şey ama umarım devamını da getirebilirim." sözleriyle açıkladı.

Her maça tek tek ve tur tur bakmak istediğini, bu şekilde herkese karşı şansının olduğunu ifade eden Ergi, "Yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum. Kura şansının yanımda olduğunu düşünüyorum. İyi oynarsam sonuna kadar gidebilirim." şeklinde görüş belirtti.

İlk tur maçında seyirciler arasında Türklerin de yer aldığını belirten milli tenisçi, "İyi bir seyirci vardı, güzel bir ortamdı. Tribünde Türk bayrağı asmışlardı. Umarım sıradaki maçlara da gelirler." yorumunu yaptı.

Ergi Kırkın, gençler kategorisinde tek erkeklerdeki ikinci tur maçında, yarın Avustralyalı Chase Ferguson ile karşılaşacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :