IUC'nin ilk yurt dışı ofisi Duhok'ta açıldı

IUC'nin ilk yurt dışı ofisi Duhok'ta açıldı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Azizoğlu:"Türkiye ve IKBY arasında inanç, fikir ve kültürel olarak birçok ortak nokta var. Bu ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için IKBY, Irak ve Türkiye arasındaki üniversite bağlarını güçlendirmemiz l

DUHOK (AA) - Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC), ilk yurt dışı ofisini Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Duhok kentinde resmi törenle açtı.

Törene IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Duhok Üniversitesi Rektörü Muslah Duhoki, IUC Duhok Temsilcisi Vijdan Muhtar ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Açılış sonrası AA muhabirine konuşan Azizoğlu, "Türkiye ve IKBY arasında inanç, fikir ve kültürel olarak birçok ortak nokta var. Bu ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için IKBY, Irak ve Türkiye arasındaki üniversite bağlarını güçlendirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

IUC'nin yurt dışındaki ilk ofisinin burada açılmasında Duhok Üniversitesi idaresinin büyük desteği olduğunu vurgulayan Azizoğlu, IUC'nin hedefinin özellikle Ortadoğu, Asya ve Afrika üniversitelerindeki iletişimin her yönüyle ileri bir seviyeye ulaştırılması olduğunu söyledi.

Duhok Üniversitesi Rektörü Duhoki ise IUC ofisinin açılışına ilişkin şunları söyledi:

"Uluslararası Üniversiteler Konseyi, Duhok Üniversitesi'nin aktif bir üye olması dolayısıyla kentte bir temsilcilik açılması kararı aldı. Bu vesileyle Türkiye'dekiler başta olmak üzere IUC'ye üye olan 151 üniversite ile ilişkilerimiz çok farklı bir boyut kazanacaktır."

IUC'nin Duhok Temsilcisi Muhtar da bugünden itibaren IUC'ye üye olan üniversitelerde okumak isteyen Duhoklu öğrencilere kolaylık sağlamak için kolları sıvayacaklarını dile getirdi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :