İÜ Orman Fakültesi'nde bölünme protestosu

İÜ Orman Fakültesi'nde bölünme protestosu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dayanışma Platformu, Orman Fakültesi'nin İstanbul Üniversitesi'nden ayrılma kararını protesto etti....

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dayanışma Platformu, Orman Fakültesi'nin İstanbul Üniversitesi'nden ayrılma kararını protesto etti.

Bahçeköy'de bulunan Orman Fakültesi Kampüsü önünde toplanan grup, ellerinde çeşitli dövizler taşıyarak sloganlar attı. Protestoya okul öğrencileri ve akademisyenler de katıldı.

Platform adına açıklama yapan Prof. Dr. Doğanay Tolunay, üniversiteleri ayakta tutanın kültür, birikim, gelenek, sabır, azim, aidiyet, saygı ve huzur olduğunu söyledi.

Tolunay, bu değerlerin ise ancak süreklilik sağlandığında kazanılabildiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Değerleri zedelenen bilim kurumlarından, toplum için gerekli faydaların üretilebilmesi beklenemez. İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi ile köklü ilişkiler içerisindedir ve ayrılması düşünülemez. Birkaç kuşağın emeğiyle elde edilenler, acele alınmış kararlara emanet edilemez. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dayanışma Platformu olarak, ülkenin ilk ve ana üniversitesinin temelsiz gerekçelerle zayıflatılmasına ve Orman Fakültesi ile bağlarının koparılmasına 'hayır' diyor, bu yanlıştan dönülerek, kanun tasarısının geri çekilmesini talep ediyoruz.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :