İTÜ'de "Meteoroloji Mühendisliği Brifing Odası" açıldı

İTÜ'de "Meteoroloji Mühendisliği Brifing Odası" açıldı

Rektör Karaca: "Çok geç kalınmıştı. Olması gereken önemli bir odaydı"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) "Meteoroloji Mühendisliği Brifing Odası" açıldı.

Üniversitenin Ayazağa Yerleşkesi'ndeki İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında "Şehircilik Meteoroloji Çalıştayı" düzenlendi.

Açılış konuşmasını İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin ile Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır'ın yaptığı çalıştay kapsamında gün içinde "Şehir, Planlama ve Meteoroloji", "Çevresel Altyapı Uygulamaları ve Meteoroloji" ile "Çevresel Altyapı Uygulamaları ve Meteoroloji" başlıklı oturumlar düzenlenecek.

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Endüstri Danışma Kurulunca düzenlenen çalıştayın açılışının ardından fakültenin üçüncü katında "Meteoroloji Mühendisliği Brifing Odası" açıldı.

Açılış kurdelesini bir öğrenci ile kesen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve bölüm başkanlarına oda hakkında brifing verildi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün dünya meteoroloji ofisleri ve eğitiminde olması gereken brifing odasında öğrencilerin verileri nasıl değerlendirmeleri gerektiğini öğrendiklerini söyledi.

"Çok geç kalınmıştı. Olması gereken önemli bir odaydı. Bunları kartlardan işleyerek görüyorlardı şimdi artık görselden teknolojik imkanları kullanarak görecekler" diyen Karaca, meteorolojinin ulaşımdan şehirciliğe, enerji sektörüne kadar ilgilendirmediği sektörün bulunmadığını dile getirdi.

Karaca, "Buradan doğru tahminler elde ettiğinizde ulaşımda, enerjide, belirli alanlarda daha sağlıklı ve karlı çalışmalar yapabileceksiniz. Özellikle afet yönetimi açısından. Dünyada afetlerin yüzde 90'ı ya havadan ya da sudan oluyor. Bunları önceden öngörürseniz daha fazla önlem alma ve insan yaşamını koruma imkanına sahip olursunuz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı