İTÜ "dünyanın en yeşil 67. kampüsü" oldu

İTÜ "dünyanın en yeşil 67. kampüsü" oldu

İTÜ, dünyanın seçkin üniversitelerinin kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric'te 67. sırada yer alarak ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi oldu- İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca:- "İlkleri gerçekleştiren ü

İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), dünyanın seçkin üniversitelerinin kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric sıralamasında, "dünyanın en yeşil 67. kampüsü" oldu.

İTÜ'den yapılan açıklamaya göre, GreenMetric; altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim alanlarında değerlendirme yapıyor. Geçen yıl 619 üniversite arasından 77. olan İTÜ, "Yeşil Kampüs" alanında çalışmalarına devam ederek bu yıl da 81 ülkeden 719 üniversitenin değerlendirildiği GreenMetric'te, 10 basamak yükseldi.

- "Türkiye'ye bu mutluluğu yaşatmanın gururu içindeyiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, üniversitenin IU GreenMetric sıralamasındaki yerine ilişkin, şunları kaydetti:

"Dünyada 77. sıradan 67. sıraya yükselen kampüsümüz, Avrupa'da 37'ncilikten 32'nciliğe yükselmiş, Türkiye'de ise 1. sıradaki yerini korumuştur. Elde ettiğimiz bu dereceler bize daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. İlkleri gerçekleştiren üniversite kimliğimizle Türkiye'ye bu gururu yaşatmanın sevinci ve heyecanıyla daha fazla çalışmak ve daha büyük başarılar elde etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. İTÜ olarak bundan sonraki hedefimiz, sıralamadaki yerimizi daha yukarılara taşımak, kampüslerimizi dünyaya örnek teşkil edecek sürdürülebilir yaşam alanları haline getirmektir. Sıralamalarda yer almak araçtır; nihai amacımız mutlu yaşayabildiğimiz bir çevreyi mümkün kılmak. Bu başarıda emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ederim."

İTÜ "dünyanın en yeşil 67. kampüsü" oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :