İTÜ, dünyanın en yeşil 100 üniversitesi arasında

İTÜ, dünyanın en yeşil 100 üniversitesi arasında

Üniversite kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği Yeşil Ölçüm sıralamasında İTÜ, 77. sırada yer aldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), üniversite kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği Green Metric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında 619 üniversite içerisinde 77. sırada yer alarak, ilk 100'e girdi.

İTÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin "yeşil kampüs" çalışmaları uluslararası alanda da tescillendi.

Üniversite, Yeşil Ölçüm sıralamasında, 619 üniversitesi içerisinde 77. sırada yer alırken, ilk 100'e giren tek Türk üniversite olma başarısı gösterdi.

Green Metric, dünyanın seçkin üniversitelerini alt yapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda değerlendiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yeşil Kampüs projelerini 2013'ten beri sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ayazağa Yerleşkesi, trafiği ve gökdelenleriyle anılan Maslak'ın ortasında yıllardır Yeşil Kampüs projeleriyle şehrin doğaya açılan bir kapısı oluyor. Yerleşkemizi son 5 yıldır Yeşil Kampüs projesi kapsamında çok farklı bir görünüme kavuşturduk. Doğanın güzelliklerini aktif yaşam ile buluşturacak bir ortam oluşturduk. Bisiklet ve yürüyüş yolları, yaya dostu kaldırımlar, peyzaj çalışmaları, kampüs içi aydınlatma çalışmaları ve farklı spor alanları bu çalışmalar arasında sayılabilir. İTÜ, bir yandan sürdürülebilir gelecek için gerekli bilim ve teknolojiyi üretirken öte yandan yaşam kalitesini yükselten doğa dostu yerleşkeleriyle topluma örnek oluyor. Kampüslerimiz vakit geçirilmekten keyif alınan ve huzur veren bir atmosfere sahip. Üniversitemizin 250. yılına doğru kurum kimliğimize yakışır bir kampüs oluşturma çabamız hız kesmeden devam edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :