İttifak Holding, dost ülke Sudan’ın Ekonomi ve Ticaret Bakanları’nı ağırladı.

İttifak Holding, dost ülke Sudan’ın Ekonomi ve Ticaret Bakanları’nı ağırladı.

Afrika’nın en büyük ülkelerinden Sudan’ın Maliye ve Ekonomi Planlama Bakanı Mohamed Osman Elrekaby, Ticaret Bakanı Elsadig Mohamed Ali Hasab Elrasoul ve Büyükelçi Yousif Ahmed Eltayeb Elkordofani, İttifak Holding’i ziyaret ettiler

Heyeti, DEİK Sudan İş Konseyi’nin bir önceki Dönem Başkanlığını yapan, İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Korkmaz ağırladı. 
İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Korkmaz’ın davetlisi olarak Konya’ya gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Sudan heyeti, İttifak Holding’in yumurta sektörüne yaptığı yatırımı yerinde inceledi. Gezide, İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Korkmaz, Sudan heyetine ülkemiz ve dünyadaki yumurta sektörü hakkında bilgi verdi. İttifak’ın yumurta sektöründeki faaliyetlerini yürüten şirketi Selet’in işletme müdürü Erhan Öner de yumurta tesisiyle ilgili bir sunum yaparak yatırımla ilgili bilgi verdi. Konya ve çevresindeki tesislerinde yumurta üreticiliği, yarka yetiştiriciliği, büyükbaş ve küçükbaş besiciliği, yem üretimi, organik gübre üretimi ve tarla ziraatı alanlarında çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Öner, Türkiye’nin en modern yumurta çiftliği yatırımını Konya’da gerçekleştirdiklerini vurguladı.  
TÜRKİYE’NİN EN MODERN VE BİR ÇATI ALTINDA EN BÜYÜK YUMURTA TAVUĞU KAPASİTESİ
Yumurta tavuğunda 1 milyon, civcivde ise 260 bin adet kapasiteye sahip olan yumurta tesislerinde doğal şartlarda yumurta üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Öner, “Yumurta çiftliğimiz, 200 bin metrekare alana sahip Konya-Akören Yolu üzerindeki Gödene mevkiinde bulunuyor. Yumurta Üretim Tesisimiz, AB normlarına göre Türkiye’nin en modern ve bir çatı altında en büyük yumurta tavuğu kapasitesine sahip çiftliğidir. Çiftliğimizde yıllık 310 Milyon adet yumurta üretimi gerçekleştiriyoruz. Gizli çatlak ve pıhtı gibi en ince ayrıntısına kadar röntgeni çekilen yumurtalarımızı el değmeden tam otomatik makinelerde temiz olarak paketliyoruz. Yumurta tasnif makinemiz dünyada üretilen sekizinci, Avrupa’da kullanılmaya başlanan ilk makine olma özelliğine sahip. Düzenli olarak veteriner hekimlerimiz tarafından sağlık kontrolleri yapılan tavuklarımızı katkısız ve doğal yemlerle besliyoruz” dedi. 
Heyetle gerçekleştirdikleri toplantıda Sudan’ın ülkemizin ekonomik ilişkilerinde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Korkmaz şunları söyledi: 
Köklerini tarihten ve inançlarımızdan alan derin dostluk ve kardeşlik münasebetlerimiz, coğrafi olarak uzak olsak da Sudan’la gönüllerimizi yakın, hatta iç içe kılıyor. Sudan ve Türkiye, mevcut ölçeğin çok daha üzerinde iş birliği ve karşılıklı gelişim potansiyelini barındırıyor. Bu anlamda; 500 milyon dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmimiz daha kat edeceğimiz çok yol olduğunu gösteriyor. Sanayi ürünlerimiz dünya piyasalarında güçlü pazarlara sahipler. Zirai ürünlerimiz endüstriyel anlamda oldukça güçlü ve bazı pozisyon numaralarında dünya liderliğini sürdürüyor. Tarımsal sanayimiz ve hizmetler sektörümüz de aynı şekilde uluslararası rüştünü ispat etmiş konumda. Bu anlamda, ülkemizin gelişmiş ekosisteminin Sudan’a çok şey katacağına inanıyoruz. 
"DOSTLUĞUMUZU TİCARETE YANSITMAK İSTİYORUZ"
Sudan Maliye ve Ekonomi Bakanı Mohamed Osman Elrekaby ise, Türkiye ve Konya ile olan ticareti ve iş birliğini artırmak amacıyla Konya'da geldiklerini söyledi. Dostluk ve kardeşliği ticarete daha fazla yansıtmak istediklerini belirten Elrekaby, İslam ülkeleri arasındaki ticari iş birliğinin artması gerektiğine işaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte İttifak Holding’in yumurta çiftliğini gezen Elrekaby, tesisle ilgili bilgiler aldı. Bir önceki dönemde DEİK Sudan İş Konseyi’ne başkanlık etmiş olan Mehmet Ali Korkmaz’a, Sudan-Türkiye ilişkilerine katkılarından dolayı hediye takdim eden Bakan Elrekaby, kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı Korkmaz’a teşekkür etti.
Programa Sudan Maliye ve Ekonomi Planlama Bakanı Mohamed Osman Elrekaby ve Ticaret Bakanı Elsadig Mohamed Ali Hasab Elrasoul’un yanı sıra Büyükelçi Yousif Ahmed Eltayeb Elkordofani, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hussein Yahya Jangoul Elbasha, Missyon Şefi Yardımcısı Mohamed Ibrahim Mohamed Elbahi, Müsteşar Abuobieda Mohammed Fadlalla Alameen, Ekonomi Ataşesi Elamin Adam Abuelgasim katıldı.

 

ittifak-holding,-dost-ulke-sudan’in-ekonomi-ve-ticaret-bakanlari’ni--(3).jpg

ittifak-holding,-dost-ulke-sudan’in-ekonomi-ve-ticaret-bakanlari’ni--(4).jpg

ittifak-holding,-dost-ulke-sudan’in-ekonomi-ve-ticaret-bakanlari’ni--(5).jpg

ittifak-holding,-dost-ulke-sudan’in-ekonomi-ve-ticaret-bakanlari’ni--(1).jpg