İTO Başkanı Çağlar son yolculuğuna uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan da törende...

İTO Başkanı Çağlar son yolculuğuna uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan da törende...

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı. Çağlar'ın tabutunun üzerine Kabe örtüsü serildi.

400 bini aşkın üye sayısı ile dünyanın en büyük odalarından biri olan İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar (57), için Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

erdogan-cenaze5

Cenazeye iş dünyasından çok sayıda isim katılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar'ın cenaze töreninde kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan; 'Siyasette İbrahim kardeşimizle yola çıktık. Kendileri de sivil toplum örgütleri arasında en önemli kuruluşlardan biri olan İTO'ya başkan oldu. İrtibatımız hiç kesilmedi. İnançlı bir kardeşimiz olduğuna münasebetlerimiz dolayısıyla inanıyoruz. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. İş dünyasına başsağlığı diliyorum. Ama biz şunu biliyoruz. Biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Aslolan mümin olarak ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, aslolan bu... Tekrar tüm dostlarımıza başsağlığı diliyorum.' açıklamasında bulundu.

Çağlar'ın cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından defnedileceği Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na doğru yola çıkarıldı...

400 bini aşkın üye sayısı ile dünyanın en büyük odalarından biri olan İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar (57), gece saat 01:30 sıralarında evinde kalp krizi geçirmiş, hastanede tüm müdahalelere karşı saat 05:30 gibi hayatını kaybetmişti.