İtirafçı pilotlar göreve döndü mü? Bakanlık açıkladı...

İtirafçı pilotlar göreve döndü mü? Bakanlık açıkladı...

Milli Savunma Bakanlığı, itirafçı olan 180 pilotun görevlerine döndükleri iddialarını yalanladı. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgilere göre, görevdeki pilotlar arasında FETÖ itirafçısı veya eski üyesi bir subay dahi bulunmuyor.

Karar’a bilgi veren bakanlık yetkilileri, ‘FETÖ üyesi olduğu tespit edilen tek bir subay göreve geri dönmedi’ bilgisini paylaştı. Darbe girişiminde halkın üzerine bomba yağdıran FETÖ’cü pilotlarla ilgili soruşturmalar sürüyor.

FETÖ bağlantısı tespit edilen pilotlar tutuklanarak cezaevine gönderiliyor. Örgüt bağlantısı tespit edilemeyen ancak hakkında soruşturma devam edenler ise adli kontrol şartıyla serbast kalıyor. Eğer bu kişiler açığa alınmışlarsa göreve iade edilmiyor.

Konya’daki soruşturmada 280 pilottan 180’inin FETÖ üyeliğini kabul edip itirafçı olduğu ve görevlerine iade edildikleri ileri sürüldü. Ancak Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yetkilileri ‘Açığa alınan tek bir pilot bile göreve iade edilmedi’ açıklamasını yaptı. 

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, görevdeki pilotlar arasında FETÖ itirafçısı veya eski üyesi bir subay dahi bulunmuyor. 

Savcılığın gizli yürüttüğü soruşturma kapsamında, ihtiyaç duyulduğu hallerde bazen pilotlardan bilgi talep ediliyor. Bu subayların ise FETÖ ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor. 

İtirafçı olanların göreve iade edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı vurgulanıyor. 

Bakanlık yetkilileri örgütle yakın uzak ilişkisi olmuş kimsenin pilot olarak göreve dönmesinin veya görevini sürdürmesine izin verilmediğini ifade ediyor. 


KARAR