İthal karkas eti alımı ihalesi

İthal karkas eti alımı ihalesi

ESK, AB ülkelerinden (Polonya hariç) 5 bin ton taze soğutulmuş sığır karkas eti alımı ihalesi yaptı

ANKARA (AA) - Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden (Polonya hariç) 5 bin ton taze soğutulmuş sığır karkas eti alımı ihalesini gerçekleştirdi.

ESK Genel Müdürlüğünde pazarlık usulü ile yapılan ihalede, birinci kısım bin tonluk, ikinci ve üçüncü kısımlar da 2'şer bin tonluk taze soğutulmuş sığır karkas etini kapsayan 3 kısım için teklifler alındı.

İhalenin ilk turuna, Etçii Gıda AŞ, Bosna Et Holding, Yılmazlar Et Gıda Tarım ve Hayv. Nak. Turz. ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti, Sva Jean ROZE, Gurme Gıda Sanayi Ltd Şti, CNG Cengiz Gıda Ltd. Şti, Sarl Batı Kars, Ayvetsan Hayvancılık LTD. Şti, Namet Gıda San. ve Tic. AŞ, Ettat Et Ürün. İnş. Gıda San. ve Tic. AŞ, World Trade S.A, D&B Gmbh olmak üzere 12 istekli katıldı.

İhale zarflarının açılmasının ardından tekliflerin değerlendirilmesi için 1 saat 15 dakika ara verildi.

İkinci tura devam eden ve 3 kısım için Etçii Gıda AŞ toplam 19 milyon 210 bin avro, Yılmazlar Et Gıda Tarım ve Hayv. Nak. Turz. ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti. toplam 22 milyon 700 bin avro, Namet Gıda San. ve Tic. AŞ toplam 23 milyon 300 bin avro, Gurme Gıda Sanayi Ltd. Şti. toplam 20 milyon 455 bin avro, CNG Cengiz Gıda Ltd. Şti. toplam 19 milyon 346 bin avro, Bosna Et Holding toplam 19 milyon 580 bin avro, World Trade S.A toplam 22 milyon avro, 1'inci kısım için ise Ayvetsan Hayvancılık Ltd. Şti. ile Ettat Et Ürün. İnş. Gıda San. ve Tic. AŞ toplam 4 milyon 140'ar bin avro teklif verdi.

Tekliflerin okunmasının ardından İhale Komisyon Başkanı Ender Akbaba, sürecin mevzuat kapsamında yürütüleceğini ve ihalenin sonucunun daha sonra duyurulacağını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :