İtfaiye Merkez ve Komek Binası Çalışmaları Başladı

İtfaiye Merkez ve Komek Binası Çalışmaları Başladı

Seydişehir'e yeni İtfaiye Merkez Binası ve KOMEK Binası yapılıyor. Seydişehir Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan itfaiye merkez binasının hafriyat ve yol açma çalışmaları başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan İtfaiye Merkez Binası için arsa tesliminin Mart ayında yapılacağı bildirildi.

resim7548.png

itfaiye-merkez-ve-komek-binasi-calismalari-basladi-(2).png

Seydişehir Belediyesi tarafından yer tahsisinin yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" itfaiyenin daha sağlıklı görev yapabilmesi için Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni bir itfaiye merkez binası yapılacak. Seydişehir İtfaiye Merkezi binası yapımı için Necati Kalaycıoğlu Caddesi üzerinde bulunan Belediyemize ait 3 Bin 895 metrekarelik alanı tahsis ettik" dedi. Yer tahsisi ve ihalesi yapılan itfaiye merkez binası inşaat çalışmalarının başladığını belirten Başkan Tutal;" yer tahsisi belediyemiz tarafından yapılan merkezimizin, zemin düzenleme ve yol açma çalışmaları başlatıldı. İhalesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet binasının yer teslimi yapılarak binanın inşaat çalışmaları başlayacak. Yeni itfaiye merkez binası 730 m2 oturma alanı olan ve yaklaşık 1000 m2 kullanım alanına sahip , 6 itfaiye aracı bulundurma kapasiteli olup ; ana bina, idari ofisler, araç bakım kanalı, su deposu , jeneratör alanı ve nöbetçi kulübesi gibi bölümleri bulunmaktadır" dedi. Komek Hizmet binası yapım çalışmalarınında başlayacağını kaydeden Başkan Tutal;" bilindiği üzere KOMEK binamız Seyitharun İş Merkezinde faaliyetlerine devam etmekteydi. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyemizin başlatmış olduğu Seyitharun Veli Cami ve Çevresi düzenleme projesi kapsamında işmerkezimizi yıktık.Seydişehir Belediyesi hizmet binası arkasında bulunan belediyemize ait 4 Bin 368 metrekarelik alanı Komek binası için tahsis ettik. Seydişehir KOMEK Merkezi 606 metrekare oturma alanı olan ve yaklaşık 1604 m2 kullanım alanı, içerisinde konferans salonu, derslikler, idari birimler ve eğitim amaçlı birimler bulunduran bir çalışma merkezi yapılacaktır. Her iki binamızın da Seydişehir'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum "dedi.

Haber Merkezi

itfaiye-merkez-ve-komek-binasi-calismalari-basladi-(3).png