İtalyanlara MARBLE daveti

İtalyanlara MARBLE daveti

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, dünyanın en büyük ikinci mermer ve teknolojileri fuarı olarak gösterilen MARBLE fuarına, İtalyan firmaları davet etti

İZMİR (AA) - Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, dünyanın en büyük ikinci mermer ve teknolojileri fuarı olarak gösterilen İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) İtalyan firmaları davet etti.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında yaşanan siyasi ve ekonomik dalgalanmanın ardından sektörün hedef pazarı olan ülkelerdeki alıcıların dikkatini çekmek isteyen Türk doğal taş sektörü temsilcileri, tanıtım faaliyetlerini arttırmak için harekete geçti.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, bu amaçla Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonunda ve İzmir İtalyan Ticaret Odası işbirliğinde İtalya’ya ticaret heyeti gönderdi.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı ve Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya’nın başkanlık ettiği 24 kişilik heyet, Carrara Ticaret Odasını ziyaret etti. Carrara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Giorgio Bianchini ve İtalyan doğal taş firmaları ile bir araya gelen EMİB Heyeti toplantı sonrasında ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

- "Yeni bağlantılar, yeni iş birlikleri için buradayız"

Ziyarette konuşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, 2016 yılının petrol fiyatları ve ham madde fiyatlarındaki iniş ve çıkışlar nedeniyle dünya ekonomisinde daralmaya yol açtığını ve zor bir yıl olduğunu kaydetti.

İtalya ve Türkiye'nin yoğun ekonomik ilişkileri olduğuna işaret eden Kızartıcı, "Bizim bugüne kadarkinden daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Onun için buradayız. Daha ileri gitmek için yeni işler, yeni bağlantılar kurmak zorundayız. Bu ziyaret yeni iş bağlantıları açısından umarım faydalı olur. 2017 yılının 2016 yılından daha başarılı bir yıl olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

- "İtalyanları MARBLE Fuarı'nda görmek istiyoruz"

Türkiye ve İtalya'nın doğal taş sektöründe iki lider ve söz sahibi ülke olduğuna dikkati çeken Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, İtalyan iş insanlarını İzmir'de mart ayında düzenlenecek İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na davet etti.

Kaya, iki ülkenin güçlerini birleştirerek, daha çok işbirliği yaparak, ortak stratejiler belirleyerek hareket etmesi halinde iki ülke sektör temsilcileri adına çok daha verimli ve başarılı sonuçlar alınacağına inandığını anlatarak, şunları kaydetti:

"İtalyanları MARBLE Fuarı'nda görmek istiyoruz. Geçmişten bugüne iki ülke arasında birikmiş ve sürdürülebilir ticari ilişkiler mevcut. Muhteşem zenginliklere sahip Akdeniz havzasında ortak çıkarları bulunan, ortak tarihi değerlere sahip bölgede güçlü iki ülke olarak, iş birliği potansiyelimizi daha da geliştirmemiz gerektiğine inandığımız için buradayız. 2016 yılında İtalya'ya yaklaşık 7,5 milyar dolar ihracat yaptık. İtalya'dan ise 10 milyar dolar ithalatımız oldu. Türk doğal taş sektörü, çeşit ve rezerv zenginliği, sektör deneyimi, ham madde bolluğu, deniz ulaşımında nakliye kolaylığı, dinamik sektör yapısı, kullanılan yeni teknolojiler ve geniş renk skalası ile dünya doğal taş piyasasında önemli bir yere sahip. Türkiye güvenli bir ülke. Tarihten bugüne pek çok siyasi kriz yaşamış ve hepsinin altından daha büyük başarılarla ve güçlenerek çıkmış bir ülke. Sizleri temin ederiz ki ülkemiz bu süreçten güçlenerek çıkacak. Yakın zamanda hepimiz buna tanıklık edeceğiz. Güven ve istikrar ekonominin vazgeçilmez iki önemli unsuru ve biz buna sahibiz."

Carrara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Giorgio Bianchini, Türkiye'nin İtalya için stratejik ve ekonomik açıdan çok önemli bir partner olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :