İtalyan startup'ları Borsa İstanbul Özel Pazar'da Türk yatırımcılarla buluştu

İtalyan startup'ları Borsa İstanbul Özel Pazar'da Türk yatırımcılarla buluştu

İSTANBUL (AA) - İtalya'nın yedi teknolojik startup'ı, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) ve Borsa İstanbul Özel Pazar iş birliğiyle gerçekleştirilen...

İSTANBUL (AA) - İtalya'nın yedi teknolojik startup'ı, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) ve Borsa İstanbul Özel Pazar iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Türk yatırımcılarla buluştu.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, "artırılmış gerçeklik, enerji, sağlık teknolojileri, kalite kontrol ve güvenlik görüntüleme cihazları, nano teknoloji, veriden video oluşturma, akıllı şehirler ve perakende" sektörlerinde uzmanlaşmış 7 İtalyan startup, Borsa İstanbul Özel Pazar ve ITA iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'den yatırım almak için kendilerini tanıttı.

Borsa İstanbul'da gerçekleşen etkinlikte, Borsa İstanbul Özel Pazar üyelerinin yanı sıra, risk sermayesi şirketleri, melek yatırımcılar ile bireysel yatırımcılar da yer aldı.

Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Direktörü Serhat Görgün, etkinliğin açılışında, Borsa İstanbul Özel Pazar olarak İtalya'dan gelen girişimcileri ağırlıyor olmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

Yenilikçiliğin ve yaratıcılığın sürdürülebilir ekonomik büyümenin en önemli ayağı olduğu günümüzde, Özel Pazar olarak yatırımcı ve girişimcilerin birbirine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşündüklerini aktaran Görgün, "Bu nedenle bugün düzenlediğimiz bu etkinliğin tarihsel olarak son derece yakın bağlara sahip iki ülkenin yatırımcı ve girişimcileri arasındaki etkileşimin artmasına vesile olmasını diliyor ve değerli iş birlikleri için İtalya Ticaret Ajansı'na teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı İstanbul Ofisi Direktörü Aniello Musella ise İtalya'nın yenilikçi girişimlerini Borsa İstanbul Özel Pazar'da Türk yatırımcılarla buluşturarak bir ilke imza attıklarını dile getirdi.

Otomotiv, makina, mücevher, gözlük, moda, mobilya ve aydınlatma gibi sektörlerde lider konumdaki birçok İtalyan şirketi sayesinde, İtalya'nın eşsiz bir tasarım, mühendislik, zanaat ve endüstriyel geleneği olduğuna işaret eden Musella, Türk sanayicilerinin, yatırımcılarının ve tüketicilerinin bu şirketleri çok iyi tanıdığını aktardı.

Musella, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün ufukta yeni bir tip İtalyan şirketi yükseliyor: İşlerinin özünde inovasyon, fikrî ve sınai mülkiyet ve patentlenebilen akademik bilgi olan yenilikçi girişimler. İtalyan hükümeti ücretsiz şirket kurulumu, esnek çalışma ve sosyal güvenlik yaptırımları, vergi indirimleri, kuluçka ve kuruluş sermayesi destekleri için fonlarla bu şirketlere tam destek veriyor. İtalyan ekonomisinin gücü, yenilik ve teknolojiyi tasarım, endüstri ve akademiyle buluşturarak değişen dünyada değer yaratmayı sürdürmesinden kaynaklanıyor. Borsa İstanbul Özel Pazar'da sizlere İtalya'nın sunduğu en iyi girişimlerden birkaçını takdim etmekten gurur duyuyorum. Bu şirketler İtalya'nın geleceğidir."

Konuşmaların ardından 7 İtalyan startup, yaptıkları sunumlar ile kendilerini Türk yatırımcılara tanıtırken, sunumların ardından yatırımcıların sorularını cevapladılar. Daha sonra, yatırımcılar ve startup'lar bir araya gelerek yüz yüze yatırım görüşmeleri gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte yer alan startupların tamamı İtalya hükümetinin özel politika ve uygulamalarla desteklediği yeni teknoloji üreten yenilikçi startup kategorisindeki şirketlerden oluşuyor.

Yenilikçi startup kategorisine girmek için şirketlerin giderlerinin en az yüzde 15'ini Ar-Ge'nin oluşturması, kurucularından en az birinin doktora derecesi veya iki kurucusunun yüksek lisans derecesi olması ve patent veya faydalı model ile tescil edilmiş bir fikrî mülkiyetlerinin olması gerekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :