İtalyan petrol şirketi Eni, Kongo'da yeni kaynak arayacak

İtalyan petrol şirketi Eni, Kongo'da yeni kaynak arayacak

ANKARA (AA) - İtalya’nın en büyük petrol ve gaz şirketi Eni ile Kongo Cumhuriyeti arasında yeni yapılacak petrol keşifleri için anlaşma imzalandı.Eni’nin resmi internet sitesinden yapılan...

ANKARA (AA) - İtalya’nın en büyük petrol ve gaz şirketi Eni ile Kongo Cumhuriyeti arasında yeni yapılacak petrol keşifleri için anlaşma imzalandı.

Eni’nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Kongo Hidrokarbon Bakanı Andre Raphael Loemba ve Eni’nin CEO’su Claudio Descalzi, Kongo Cumhurbaşkanı Dennis Sassou Nguesso ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin hazır bulunduğu Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Brazzaville’de iki gün önce yeni bir anlaşma imzaladılar.

Anlaşmaya göre, Eni, Kongo kıyı havzasında yeni girişimlerde bulunacak. İmza töreninde şirketin CEO'su Descalzi, Kongo'nun stratejik ve tarihi olarak çok önemli olduğunu vurguladı. Şirketin çaba sarf ederek bölgedeki çalışmalarını ilerleteceğini ifade Descalzi, konuyla ilgili Kongo hükümetinin genişletilmiş izinleri kendilerine verdiğini belirtti.

- Eni 46 yıldır Kongo'da petrol çıkarıyor -

Eni, 1968’den beri Kongo Cumhuriyeti’nde çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl ülkede günde ortalama 120 bin varil petrol üreten şirket, Sahraaltı Afrika’da Angola, Gana, Mozambik, Nijerya, Togo, Kenya ve Liberya’da faaliyet gösteriyor. Eni, Sahraaltı Afrika’da günde ortalama 450 bin varil petrol üretiyor ve çalışmalarını büyüterek sürdürüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı