İtalya'daki deprem

İtalya'daki deprem

Sivil Savunma Genel Müdürü Borrelli: - "Birçok yapı mevcut yönetmeliklere uymayan zayıf materyallerden inşa edilmiş"

ROMA (AA) - İtalya'da Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borelli, Ischia Adası'ndaki depremde yıkılan yapıların çoğunun mevcut şartlara uygun olmayan materyallerden inşa edildiği için büyük bir yıkımla karşılaşıldığını belirtti.

Napoli kentinin batısındaki turistik ada Ischia'da dün akşam saatlerinde meydana gelen 2 kişinin ölümüne, 39 kişinin yaralanmasına ve çok sayıda binanın yıkılmasına yol açan 4,0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

Sivil Savunma Genel Müdürü Borelli, çalışmaların ardından basına yaptığı açıklamada, binaların 4,0 büyüklüğündeki sarsıntıya dayanamamasını, "Birçok yapı, mevcut yönetmeliklere uymayan zayıf materyallerden inşa edilmiş. Bu nedenle de binalar yıkıldı ya da zarar gördü. Bugün deprem bölgesinde gördüğüm şey budur." değerlendirmesinde bulundu.

La Stampa gazetesinin haberinde ifadelerine yer verilen Ulusal Jeologlar Konseyi Başkanı Francesco Peduto, "4 büyüklüğündeki bir depremde ölmek saçmalık. Ischia'daki deprem, inkar edilemez şekilde hiç kapanmayan bir yara olan yapılardaki istismar vakasını yeniden gündeme getiriyor." ifadesini kullandı.

Jeolog Mario Tozzi de Ischia'daki evlerin, herhangi bir sismik sarsıntıya karşı koyabilecek nitelikte inşa edilen yapılar olmadığını gözlemlediğini belirtti.

Öte yandan Ischia Adası'ndaki 6 beldenin belediye başkanı yaptıkları ortak açıklamada, binaların inşasında dayanıksız materyallerin kullanıldığı yönündeki iddialara katılmadıklarını ifade etti. Başkanlar, adada daha önce meydana gelen depremlerde de büyük yıkıntıların yaşandığını savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :