İtalya'da mafya karşıtı gösteri

İtalya'da mafya karşıtı gösteri

"Mafyanın Masum Kurbanlarını Anma Günü" dolayısıyla Padova kentinde 50 bin kişi mafya örgütlerine karşı yürüdü- İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Matterella:- "Toplumu çetelerden kurtarmak istiyoruz" - Mafya ile Mücadele Savcısı Federico Cafiero de Raho:- "Ekon

MADRİD (AA) - İtalya'nın kuzeyindeki Padova kentinde 50 bin kişi mafya örgütlerine karşı gösteri düzenledi.

İtalya'da toplumsal hayatın en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen mafya örgütlerine karşı 1996 yılında başlatılan "Mafyanın Masum Kurbanlarını Anma Günü" etkinliklerinin 24'üncüsü Padova kentinde yapıldı.

Libera Derneğinin öncülüğünde düzenlenen gösteriye 50 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, İtalya'nın farklı şehirlerinden gelen binlerce gencin ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı gösteri sırasında mafya kurbanı olan bin 111 kişinin isimlerinin okunduğu bildirildi.

Gösteriye katılan Mafya ile Mücadele Savcısı Federico Cafiero de Raho da "Ekonominin zaman zaman kirlendiğini ve sağlıklı şirketlerin mafyanın eline düştüğünü görüyoruz. Ekonomi yönetiminin mafyanın eline geçmesi riskiyle karşı karşıyayız." dedi.

İtalyan Savcı, girişimcilerin rastladıkları normal olmayan her durumu polise ve yargıya bildirmesinin, mafyaya karşı anında müdahalede büyük önem arz ettiğini söyledi.

Libera Derneğinin kurucusu ve başkanı olan rahip Don Ciotti de "163 yıldır mafyadan konuşuyoruz. Bu imkansız bir şey. İtalya gibi medeni bir ülkede, mafya kurbanı olan ailelerinin yüzde 80'inin gerçeği bilmemesi veya sadece bir kısmını bilmesi kabul edilemez." diye konuştu.

Bu arada, "Mafyanın Masum Kurbanlarını Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da "Toplumu çetelerden kurtarmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :