İtalya'da kötü hava koşulları

İtalya'da kötü hava koşulları

Floransa kenti ve çevresinde dün etkili olan kötü hava koşulları, yaralanmalara ve maddi hasarlara yol açtı

ROMA (AA) - İtalya'nın Floransa kenti ve içinde bulunduğu Toskana Bölgesi'nde dün etkili olan şiddetli dolu yağışı yaralanmalara ve maddi hasara neden oldu. 

Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Floransa kenti ve çevresinde dün öğle saatlerinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, hayatı kısmen felç etti. Kenti kısa sürede beyaza bürüyen dolu yağışı ve beraberindeki fırtına kent ve civarında çok sayıda ağacın devrilmesine ve aralarında Vecchio Sarayı, Milli Kütüphane, Vasari Koridoru, Pitti Sarayı ve dünyaca ünlü Uffizi Galerisi'nin de bulunduğu pek çok önemli bina da hasara yol açtı. Floransa Belediye Başkanlığı'nın da bulunduğu Vecchio Sarayı ve kentin ikinci büyük kilisesi Santa Croce'de su sızmalarının yaşandığı belirtildi. 

İtalyan basınında yer alan haberlerde bölge genelinde yaralı sayısının 100'e yaklaştığı kaydedildi. Haberlerde, şiddetli dolu yağışı kentte açık şekilde sergilenen bazı sanat eserleriyle önemli müzelerin bu tür durumlarda zarar görme riskinin ortaya çıktığı ifade edildi.

Dolu yağışı nedeniyle Floransa Santa Maria Nuova Hastanesi'nde de cerrahi operasyonların bir süreliğine durduğu bildirildi. 

Toskana Bölge Valisi Enrico Rossi, bölgelerini yeniden ayağa kaldırmak için bölge genelinde felaket durumu ilan edeceklerini söyledi. 

Repubblica gazetesinde yer alan haberde de Çiftçiler Konfederasyonu dolu yağışından 200 bin yumurtanın zarar gördüğünü ve maddi zararlarının 20 milyon avronun üstünde olduğu haberi yer aldı.

Bu arada Floransa yakınlarındaki Cerreto Guidi kasabası da fırtınadan en çok etkilenen yerlerin başında geliyor. Kasabada devrilen çok sayıda ağacın maddi hasara yol açtığı belirtiliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı