İtalya'da göçmen ölümlerine soruşturma

İtalya'da göçmen ölümlerine soruşturma

Bir teknenin ambarında havasızlıktan ölen 52 göçmene yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi, gözaltına alındı

ROMA (AA) - İtalya'da Palermo Cumhuriyet Başsavcılığının, önceki gün bir teknenin ambarında havasızlıktan ölen 52 göçmene yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

Akdeniz'in Libya ile İtalya arasında kalan Sicilya Kanalı’nda yürütülen Triton operasyonunda görev yapan Poseidon isimli bir İsveç gemisinin geçen çarşamba 439 göçmenle birlikte ölü bulduğu 52 göçmene yönelik soruşturmada, 7'si Faslı, 2’si Suriyeli ve 1 Libyalı'nın gözaltına alındığı bildirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, gözaltına alınan şüphelilerin cinayet ve göçmen kaçakçılığıyla suçlandıkları belirtildi.

Bu olaya benzer şekilde geçen 15 Ağustos'ta 49 kişinin havasızlıktan öldüğü olaya ilişkin Catania Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada ise kurtarılan göçmenlerin ifadesi doğrultusunda 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) açıkladığı son verilere göre, yılbaşından bu yana Akdeniz’i geçerek Avrupa’ya gelen göçmen sayısı 300 bini geçti. Avrupa'ya ulaşma ümidiyle yola çıkan 2 bin 500 göçmen ise Akdeniz'de yaşamını yitirdi ya da kayboldu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı