İtalya’da göçmen gençler saldırıya uğradı

İtalya’da göçmen gençler saldırıya uğradı

- Sicilya adasında 3 Mısırlı genç, beyzbol sopalı saldırıya uğradı, gençlerden birinin durumu ağır

ROMA (AA) – İtalya’nın Sicilya adasında Mısırlı göçmen gençlerin, beyzbol sopalı saldırıya uğradığı, gençlerden birinin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

İtalyan haber ajansı ANSA’da yer alan habere göre, geçen cumartesi günü yaşanan olayda, Katanya vilayetine bağlı San Michele di Ganzaria kasabasındaki göçmen karşılama merkezinde konaklayan 3 genç, San Cono’daki pazardan dönerken, kendilerine yaklaşan iki otomobilden inen 3 İtalyanın saldırısına uğradı.

Bir göçmenin cep telefonuyla çektiği görüntülerde, arabadan inen gençlerden birinin silah doğrulttuğu ve bir elinde de beyzbol sopasıyla tehditler savurduğu görülürken, bir diğerinin de beyzbol sopasıyla Mısırlı sığınmacı gençleri darp ettiği yer aldı.

Olay sırasında beyzbol sopasıyla özellikle başına darbe alan 16 yaşındaki Mısırlı gencin, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve yoğun bakımda tutulduğu bildirildi.

- Saldırganlar gözaltına alındı

Caltagirone Savcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatırken, göçmenlerin çektiği görüntülerde yüzleri teşhis edilen 3 İtalyan Katanya iline bağlı jandarma ekiplerinin aramaları sonucunda bulundu.

Mısırlı genç göçmenlere saldırmakla suçlanan 18 yaşındaki Antonino Spitale ile 32 yaşındaki Giacomo Severo ve 23 yaşındaki Davide Severo kardeşler gözaltına alındı. Kardeşlerin gözaltına alınması sırasında göçmen gençleri korkutmak için kullandıkları silah da ele geçirildi.

İtalyan Rainews24 kanalının haberinde, olayı soruşturan yetkililerin, olayın nedenine ilişkin ırkçılık üzerinde durmadığı ifade edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :