İtalya'da G7 Zirvesi

İtalya'da G7 Zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı May ile bir araya geldi- Macron, "terörle mücadele konusunda elinden geleni yapma" sözü verdi

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin terörle mücadele konusunda elinden geleni yapacağını bildirdi.

ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya'dan oluşan G7 Liderler Zirvesi kapsamında İtalya'da bulunan Macron, İngiltere Başbakanı May ile bir araya geldi.

May ile görüşmesinde terör ve güvenlik konularına değinen Macron, İngiltere'nin Manchester kentinde hafta başında düzenlenen terör saldırısının, Fransızları ve Avrupalıları yaraladığını söyledi.

Macron, terörle mücadele konusunda elinden geleni yapacağını vurgulayarak, terör saldırılarının iki ülke arasında iş birliğinin önemini gösterdiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ayrıca ülkesi ve İngiltere arasında, ekonomi, güvenlik ve diplomatik ilişkiler konularında yakın iş birliğinin devam edeceğini kaydetti.

G7 liderleri, bugünkü ilk iki oturumda dış politika, güvenlik ve Manchester'deki terör saldırısı bağlamında DEAŞ başta olmak üzere terörle mücadele konularını görüşecek.

Liderler, ilk günün son oturumunda dünya ekonomisi ve sürdürülebilir büyüme konularını değerlendirecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :