İtalya'da bir Mısırlının ölü bulunması

İtalya'da bir Mısırlının ölü bulunması

Mısır, İtalya’nın Napoli kentinde bir vatandaşının ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmayı yakından takip ediyor

KAHİRE (AA) - Mısır, İtalya’nın Napoli kentinde bir vatandaşının ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmayı yakından takip ediyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır'ın Roma Büyükelçiliği, Muhammed Bahir Suphi İbrahim Ali'nin vefat sebebiyle ilgili soruşturmayı yakından takip ediyor." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi yardımcısının Napoli kentine giderek, soruşturmayı yapan ekiple bir araya geldiğini kaydeden Ebu Zeyd, yardımcının, gencin demiryolu üzerinde ölü bulunması nedeniyle tren istasyonu kamera kayıtlarını izlemek için bugün tekrar Napoli'ye gittiğini aktardı.

Ebu Zeyd, olayın titiz bir şekilde takip edilmesinin önemine vurgu yapmak için büyükelçinin de İtalya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü ve onlardan adli tıp raporu talep ettiğini belirtti.

Muhammet Bahir Suphi İbrahim Ali adlı Mısır vatandaşı, 30 Nisan’da Napoli’deki demiryolu üzerinde ölü bulunmuştu.

- İtalyan üniversite öğrencisi de Mısır'da ölü bulunmuştu

Mısır'da işçi sendikalarıyla ilgili bir araştırma yürüten Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki Giulio Regeni, 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolduktan sonra Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu.

Regeni'nin cesedini gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu bildirmişti.

Kahire emniyeti, Yeni Kahire bölgesinde bir eve düzenlediği operasyonda, Regeni'yi kaçırıp öldürdüğünden şüphelenilen, polis gibi davranıp yabancıları kaçırarak paralarını alan bir çetenin üyelerinin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

Regeni'nin şüpheli ölümü ve olayın aydınlatılamaması İtalya-Mısır ilişkilerinde gerilime yol açarken, Mısır İçişleri Bakanlığı soruşturmanın devam ettiğini duyurmuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :