İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Boldrini Arnavutluk'ta

İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Boldrini Arnavutluk'ta

Boldrini:- "Göç akımları ile mücadele, duvar ya da dikenli tellerle yapılmaz."

TİRAN (AA) - İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, göç akımları ile mücadelenin duvar ya da dikenli tellerle yapılmayacağını ifade etti.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki resmi temasları kapsamında Meclis Başkanı İlir Meta ile bir araya gelen Boldrini, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, AB üyelik sürecinde Arnavutluk'u desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Arnavutluk'tan İtalya'ya son 20 yılda yüz binlerce insanın göç ettiğine işaret eden Boldrini, "Bu sayede İtalya'da iyi bir şekilde entegre olmuş büyük bir Arnavut topluluğu yaşıyor. Entegrasyon mümkündür. Şunu eklemek istiyorum ki, göç akımları ile mücadele, duvar ya da dikenli tellerle yapılmaz." diye konuştu.

Boldrini, uyuşturucu ve insan ticaretiyle mücadelenin iki ülkenin de yararına olduğunu sözlerine ekledi.

Arnavutluk Meclis Başkanı Meta da iki ülke meclisleri arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek konusunda İtalyan mevkidaşı ile mutabık kaldıklarını söyledi.

İtalya'nın sadece Arnavutluk'u değil, diğer bölge ülkelerini de AB entegrasyon sürecinde desteklediğini belirten Meta, "İtalya her zaman Arnavutluk'un AB entegrasyonunda ilerlemesini savunmuştur, savunmaya da devam edecektir." dedi.

Boldrini, Arnavutluk'taki temasları kapsamında ayrıca mecliste milletvekillerine hitap etti, ayrıca Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ve Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile görüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :