İtalya-Moldova ilişkileri

İtalya-Moldova ilişkileri

İtalya ve Moldova, Ukrayna krizinde tarafların Cenevre anlaşmasına uyması umudunu taşıyor

ROMA (AA) – İtalya ve Moldova, büyük endişe duyduklarını belirttikleri Ukrayna krizinde tarafların Cenevre anlaşmasına tam olarak uyması umudunu taşıyor.

İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, Roma’daki Dışişleri Bakanlığında, Moldova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Entegrasyon Bakanı Natalia Gherman ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin İtalyan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ikilinin, İtalya-Moldova ilişkileri, Moldova-AB ilişkileri, ortaklık anlaşması, Schengen vize anlaşması serbestisi ve bölgesel konuları ele aldıkları belirtildi.

Moldova’nın komşusu Ukrayna’daki krize ilişkin derin endişelerini kaydeden ikilinin, ABD, AB, Rusya, Ukrayna arasında ülkede tansiyonun düşürülmesi, silahlı grupların lağvedilmesi gibi şartlar içeren Cenevre anlaşmasının tam olarak uygulanması umudunu dile getirdikleri bildirildi.

Gherman’ın görüşmede ülkesinin, Milano’da düzenlenecek EXPO 2015’te kendi pavyonu ile yer alacağını teyit ettiği, İtalya’nın temmuzda üstleneceği AB Dönem Başkanlığında İtalyan parlamentosunun ortaklık anlaşmasını ilk onaylayan ülkelerden olması umudunu belirttiği kaydedildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı