İtalya Başbakanı Renzi, Beyaz Saray’da

İtalya Başbakanı Renzi, Beyaz Saray’da

ABD Başkanı Obama: - "ABD, İtalya'nın siyasi kurumlarını modernize etmeyi amaçlayan referandumu destekliyor"- İtalya Başbakanı Renzi: - "Eğer referandumu kazanırsak, Avrupa'yı değiştirme yolundaki mücadelemiz daha kolay olacak"

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, İtalya hükümetinin anayasa değişikliği için referanduma gitmesini desteklediğini bildirdi.

Bugün bir araya gelen Obama ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi görüşmelerinin ardından, Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Obama, Renzi'nin cesur ekonomik ve yapısal reformlar için çabaladığını belirterek, "İtalyan ekonomisi büyüme emareleri gösteriyor ancak uzun vadeli ve sürdürülebilir büyüme için hala gidilecek çok yol var. ABD, İtalya'nın siyasi kurumlarını modernize etmeyi amaçlayan referandumu destekliyor. Yaklaşan referandumun ülkenin daha canlı, daha dinamik bir ekonomi duyarlı bir politika sistemine ilerlemesini hızlandırmaya yardım edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Renzi ise referandumun bürokrasiye karşı mücadelenin önemli bir parçası olacağını vurgulayarak, "Eğer referandumu kazanırsak, Avrupa'yı değiştirme yolundaki mücadelemiz daha kolay olacak çünkü yapısal reformlar İtalya için olduğu kadar Brüksel'deki ve Avrupa'daki kurumlar için de önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Renzi, referandumdan anayasanın değişimine izin verecek "Evet" oyunun çıkması için kuvvetle çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Daha önce referandumda "Evet" oyunun çıkmaması durumunda istifa edeceğini açıklayan Renzi, ancak daha sonra bu referandumu kendisiyle kişiselleştirerek hata yaptığını söylemişti.

İtalyan siyasi düzeninde köklü değişiklikler öngören anayasa referandumu 4 Aralık'ta yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :