İsviçre'de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

İsviçre'de Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

İsviçre'nin Cenevre kentinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

CENEVRE (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle resepsiyon verdi.

Resepsiyona Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Dünya Ticaret Örgütü Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Mehmet Haluk Ilıcak, KKTC Cenevre Temsilcisi Ayda Soylu, İsviçre Batı Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Bayar, bakanlık temsilcileri, diğer ülkelerin büyükelçileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İsviçre'de yaşayan Türkler katıldı.

İstiklal Marşı ve İsviçre Ulusal Marşı'nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Başkonsolos Dicle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Dicle, İsviçre'nin Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, Lozan Antlaşması ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin bu ülkede imzalandığını hatırlattı.

- "Vatandaşlarımız ortak zeminde birleşti"

AA muhabirine konuşan Dicle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının dikkatle dinlenildiğini ve desteklendiğini söyledi.

Dicle, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası vatandaşlar arasında birlik ve dayanışmanın daha da güçlendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bence 15 Temmuz bu manada gerçekten de hayırlı oldu. Vatandaşlarımızı ortak bir zeminde birleştirdi, bir araya getirdi. Terörle seçilmiş hükümete ve seçilmiş Cumhurbaşkanı'na yapılmış bir şeyin asla mazur görülemeyeceğini burada herkes bir kez daha ifade etti. Aslında bu çok önemli. 15 Temmuz'a kalkışan FETÖ'nün ne kadar yanlış bir hesaplama içinde olduğu bir kez daha ortaya çıktı."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :